איכות מזון
(הופנה מהדף איכות של מזון)
![](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/The_Expensive_High_Quality_Chunks_of_Beef_-_Jack_Purcell_Meats%2C_46_Pritchard_Rd%2C_Virginia%2C_Queensland%2C_Australia_070309-6.jpg/250px-The_Expensive_High_Quality_Chunks_of_Beef_-_Jack_Purcell_Meats%2C_46_Pritchard_Rd%2C_Virginia%2C_Queensland%2C_Australia_070309-6.jpg)
![](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Certified_to_the_source.jpg/200px-Certified_to_the_source.jpg)
איכות המזון היא כלל התכונות האיכותיות, שהופכות מזון למתקבל על ידי הצרכנים, ובכלל זה מדדים סובייקטיביים כמו מראה המזון (גודל, צורה, צבע, ברק ואחידות), מרקם וטעם; ומדדי איכות מדויקים יותר - כימיים, פיזיים ומיקרוביולוגיים.
איכות המזון חשובה לצרכנים הן בשל הסכנה שבהרעלת מזון, והן בשל דרישות אותן יצרן המזון אמור לקיים על מנת למלא את דרישות הצרכן: אם בשל צו דתי (אוכל כשר) או מצפוני (אוכל טבעוני, ביצי חופש); ואם מסיבות רפואיות (אלרגיה למזון, מזון ללא סוכר, תכולת ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וכו').
ראו גם
קישורים חיצוניים
- ספי קרופסקי ושחר אילן, באילו בתי ספר ימשיכו לאכול מזון לא בריא, כלכליסט.
- חטיבת HACCP, מי צריך בקרת איכות מזון, ביו-לב.
הערות שוליים
איכות מזון32775267Q2498665