אייקו, נסיכת יפן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה.

הנסיכה אייקו, המכונה הנסיכה טושי (ביפנית: טושי-נו-מיה-אייקו-נאשינו 敬宮愛子内親王 ), נולדה ב-1 בדצמבר 2001, והיא הבת היחידה של יורש העצר של יפן, נארוהיטו ואשתו הנסיכה מסאקו.

המשך השושלת

הלידה עוררה התרגשות עזה ביפן, כיוון שיורש העצר ורעייתו ניסו להרות במשך שמונה שנים, רשתות הטלוויזיה במדינה הפסיקו את מתכונת השידורים הרגילה, ועברו לשדר צילומים של הנסיכה בת ה-37 מגיעה לבית היולדות המלכותי ומנופפת לקהל. הנסיכה מסאקו סירבה לבדוק את מין הצאצא קודם ללידה, ובעם היפני התעוררו תקוות כי מדובר בצאצא-בן. לקיסר יפן אקיהיטו שני בנים: יורש העצר נארוהיטו ואחיו פומיהיטו, נסיך אקישנו באותה עת היה גם אקישינו אב לשתי בנות. מאז 1965 לא נולד בן זכר בשושלת המלוכה היפנית. החוק היפני מאפשר רק לבנים זכרים לרשת את הקיסר, כך שהולדת הנסיכה החדשה עדיין לא סיפקה יורש לכס הקיסרות. ביפן התעורר ויכוח האם יש לשנות את החוק כדי לאפשר גם לאישה לתפקד כקיסרית. ראש ממשלת יפן ג'וניצ'ירו קואיזומי יזם חוק שיאפשר לאישה לשבת על כס הקיסרות, כדי לפתור את משבר ההמשכיות. הוויכוח הסתיים כאשר קייקו, נסיכת אקישנו, אשתו של אקישינו ילדה בן זכר, הנסיך היסאהיטו (悠仁親王), ב-6 בספטמבר 2006.

שמה

שמה הפרטי של הנסיכה מורכב משתי סימניות קאנג'י: אהבה (愛) וילד (子) והמשמעות היא "אדם שאוהב את הזולת". שמה הקיסרי הוא הנסיכה טושי (敬宮)) שמשמעותו "אדם שמכבד את הזולת". היא לא תוכל להמשיך ולהשאיר כינוי זה אם תינשא לאדם שאיננו מהמשפחה הקיסרית. שמה ניתן לה על ידי הוריה, ששברו את המסורת הקיסרית בה ניתן שמו של הצאצא על ידי הקיסר המכהן.

חייה

הנסיכה אייקו החלה את לימודיה בגן ילדים מרשת מוסדות החינוך היוקרתיים גאקושין (学習院) ב-3 באפריל 2006, אותו סיימה ב-15 באפריל 2008. באותה רשת המשיכה גם בבית הספר היסודי ובבית ספר תיכון לבנות. ביום הולדתה השמיני פורסם שהנסיכה מתעניינת בקליגרפיה, סימניות קאנג'י, קפיצה בחבל, שירה ונגינה בפסנתר וכינור.

תקרית הבריונות

במרץ 2010 הודיע דובר משפחת המלוכה ביפן כי הנסיכה הפסידה כמה ימי לימוד משום שסבלה מחרדה שהיא תוצאה של הצקות ובריונות של כמה מהבנים בבית הספר. תקרית זו פתחה צוהר לנעשה במערכת החינוך ביפן, שהתבררה כסובלת ממקרי אלימות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אייקו, נסיכת יפן בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25276856אייקו, נסיכת יפן