אטריות חמות ויבשות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אטריות חמות ויבשות
热干面
Hot Dry Noodles.jpg
מאכלים
מוצא ווהאן
אטריות חמות ויבשות (מימין), דו פי (משמאל) וג'יוניאנג (יין אורז מתוק).
ארוחת בוקר של ווהאן

אטריות חמות ויבשותסינית מפושטת: 热干面; פיניין: rè gān miàn) הוא שם למאכל מסורתי של ווהאן, בירת מחוז הוביי במרכז סין [1]. לאטריות חמות ויבשות יש היסטוריה בתרבות האוכל הסינית מזה 80 שנה. המנה מבדילה את עצמה ממנות זהות מכיוון שהאטריות לא נמצאות במרק, בניגוד למנות אחרות בקטגוריית האטריות החמות של המטבח האסיאתי[2]. זהו מאכל הבוקר המשמעותי, המפורסם והפופולרי ביותר בווהאן, הנמכר בעיתים קרובות בעגלות רחוב, ומסעדות באזורי מגורים ואזורים עסקיים[3]. האטריות מהוות חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר של האוכלוסייה המקומית, אך בהרבה אזורים נמכרות גם כחטיף ערב בשווקים הליליים. את האטריות ניתן להכין בדקות ספורות, והן מאז זולות - לכן מהוות בחירה פופולרית לארוחת בוקר.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אטריות חמות ויבשות בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ OotTheMonk. (2012, Feb 20). [Web log message]. Retrieved from http://www.instructables.com/id/Hot-and-Dry-Noodles-Re-Gan-Mian-/
  2. ^ Hubei Tourism Bureau. (2012, 04 21). Hot dry noodles . Retrieved from "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2012-07-22. נבדק ב-2012-11-22. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Yu, J. F. (2006, 10 13). [Web log message]. Retrieved from http://wuhanstories.blogspot.ca/2006/10/needless-to-say-hot-dry-noodle-is-most.html
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0