אולפני הבירה ירושלים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אולפני הבירה ירושלים בע"מ
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים ליאון תמן
תקופת הפעילות 1978–2018 (כ־40 שנה)
חברת אם JCS International
מיקום המטה רחוב יפו, ירושלים, ישראל
שליטה בחברה רון לאודר
ענפי תעשייה טלוויזיה, קולנוע
מוצרים עיקריים סדרות טלוויזיה, תוכניות טלוויזיה

אולפני הבירה ירושלים בע"מ, שנודעו גם בשם JCS (ראשי תיבות שמם באנגלית: Jerusalem Capital Studios) היא חברת אולפני טלוויזיה והפקות טלוויזיה שמרכזה ברחוב יפו שבירושלים, בסמוך לבית אגד, ומפעילה גם אולפנים ומשרדים בשדרות ההשכלה שבתל אביב. החברה הפיקה סדרות טלוויזיה רבות, ונתנה שירותי אולפן לרשתות שידור ישראליות ובינלאומיות. ביולי 2018 הודיעה החברה על סגירת פעילותה.

היסטוריה

החברה הוקמה ב-1978 על ידי איש העסקים ליאון תמן, ועסקה בהפקות לטלוויזיה. ב-1996, עם תחילת הטלוויזיה המסחרית בישראל, רכש רון לאודר את החברה. בשנים 1993 – 2010 שימש גבי רוזנברג בתפקיד מנכ"ל החברה, ולאחר פרישתו מונה לתפקיד חנני רפופורט[1].

עם לקוחות החברה נמנו חדשות עשר, אשר משדרים מאולפני ירושלים את המהדורה המרכזית, וחברת החדשות אשר שידרה אף היא מאותו אולפן בין השנים 1993 – 2000 וכיום משדרת מהאולפנים שבתל אביב. החברה הפיקה תוכניות ששודרו בערוץ עשר, ובערוץ 2 (טלעד ורשת), ב-HOT3, וסיפקה את האולפנים לגופי שידור אשר השתמשו בשירותיהן של חברות חיצוניות כגון חברת MyTV ו"נתיב הפקות". החברה שיתפה פעולה עם הטלוויזיה החינוכית גם בקישור בין אולפני החינוכית בתל אביב לבין אולפני החברה בירושלים. כמו גם ידוע שיתוף הפעולה בין הגופים בהפקת משדר משפט דמיאניוק[2].

לחברה היה חלק בבעלות על ערוץ הספורט, שנמכר בעשור הראשון של המאה ה-21 לאביב גלעדי וקבוצת RGE. החברה סיפקה גם שירותי ניידות שידור, שירותי פוסט-פרודקשן ושירותים נוספים בתחום הטלוויזיה והקולנוע.

באוקטובר 2012 רכשה החברה מנטוויז'ן את חלקה באתר האינטרנט "nana10", תמורת כ-10 מיליון ש"ח.[3] בכך הגיעה החברה ל-50% מהשליטה באתר כשבמחצית השנייה אוחז ערוץ עשר, אשר לאודר החזיק גם בחלק ממניותיו. מספר שנים לאחר מכן הבעלות על נענע10 עברה במלואה לידי ערוץ עשר, ולאודר הפסיק להימנות על בעלי המניות של הערוץ.

ביוני 2012 פנתה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה לבית הדין לעבודה בבקשה שיוציא צו המורה לאולפני הבירה ליצור תוכנית להטמעת שוויון, באופן שיבטיח את שילובן של נשים ואימהות עובדות בחברה, זאת בעקבות נתונים סטטיסטיים על כוח האדם בחברה, שהעלה חשש להפליה על רקע מגדר ואימהות.[4] בעקבות תביעה זו נחתם בפברואר 2014 בין אולפני הבירה ירושלים לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה הסכם לעידוד שוויון הזדמנויות בעבודה בחברה על בסיס מגדר והורות.[5]

ביולי 2018 הודיעה החברה על סגירת פעילותה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24972509אולפני הבירה ירושלים