אווזים

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אווזים
Canada goose reflection 03.jpg

אווזים (שם מדעי: Anserinae) היא תת-משפחה של עופות מים במשפחת הברווזיים, בה המינים הגדולים במשפחה: האווזים והברבורים ודומיהם. הם גדולים יותר משאר התת-משפחות ומצויים על פני המים ועל היבשה.

הם ניזונים מעשבים, ירקות ופריטי מזון קטנים שהם שולים מפני המים. לעיתים נדירות הם צוללים והם מצויים בקרבה למים מתוקים או ליבשה. חלקם נודדים בלהקות גדולות כל שנה למרחקים גדולים.

מיון

ייתכן שגם בני קבוצת המואה נלו (בני הסוגים: Chelychelynechen ,Thambetochen וPtaiochen) הנכחדים מהוואי שוייכו לתת-משפחה זו, כשלפעמים הם משויכים לתת-משפחת ברווזים מצויים. גם המינים אווז עורבני ואווז מקורנן כנף השתייכו לקבוצה בעבר.

קישורים חיצוניים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0