אדוארד קנוויי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אדוארד קנוויי
Edward Kenway
שם ספר "Assassin's Creed: Black Flag"
"Assassin's Creed: Forsaken"
הופעה ראשונה Assassin's Creed IV: Black Flag
דיבוב מאט ראיין
מידע
תאריך לידה 10 במרץ 1693
מקום לידה סוונסי, ויילס, ממלכת אנגליה
חברוּת בקבוצה אחוות המתנקשים באיי הודו המערביים
אזרחות ולשית
תאריך פטירה 3 בדצמבר 1735
מקום פטירה לונדון, ממלכת בריטניה הגדולה
דמויות קשורות
משפחה היית'ם קנוויי (בן), קונור קנוויי (נכד), דזמונד מיילס (צאצא)

אדוארד קנוויי (אנגלית: Edward Kenway) הוא דמות בדיונית המופיעה בסדרת משחקי Assassin's Creed. הדמות הוצגה לראשונה כדמות משנה בספר Assassin's Creed: Forsaken, המספק רקע למשחק הקודם "Assassin's Creed III", והופיע בהמשך כפרוטגוניסט המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag" ובספר המבוסס על המשחק. הדמות מדובבת על ידי השחקן הולשי מאט ראיין באמצעות לכידת תנועה. בהמשך, הדמות הופיעה גם ביצירות נוספות של הזיכיון.

בהיסטוריה החלופית של הסדרה, אדוארד קנוויי נולד ב-1693 למשפחת חקלאים ולשית, אך שאיפותיו לשפר את סגנון חייו הובילו אותו להפוך לפריבטיר ומאוחר יותר לפיראט הפועל בקריביים במהלך השנים האחרונות של תור הזהב של הפיראטים. בתקופה זו, הוא משחק תפקיד חשוב בהקמת רפובליקת הפיראטים, ונעשה מעורב בקונפליקט הממושך בין אחוות המתנקשים (המבוססת על מסדר החשישיון) לבין מסדר הטמפלרים (המבוסס על מסדר אבירי היכל שלמה). בתחילה, אדוארד עוזר לשני הצדדים לתועלתו הפרטית, אך משנה את דרכיו ומצטרף לאחוות המתנקשים בעקבות פרישתו מהפיראטים. מאוחר בחייו, הוא משתקע בעיר לונדון והופך לאחד ממנהיגי אחוות המתנקשים המקומית, עד להירצחו בידי הטמפלרים בשנת 1735. אדוארד הוא אביו של היית'ם קנוויי, שיהפוך ברבות הימים לטמפלר בכיר ולאנטגוניסט המשחק "Assassin's Creed III", וסבו של ראדונהאגדו, בנו של היית'ם והפרוטגוניסט של Assassin's Creed III. כמו כן, אדוארד הוא אבי אבותיו של דזמונד מיילס, פרוטגוניסט הזמנים המודרניים במשחקים המוקדמים של הסדרה.

דמותו של אדוארד זכתה לביקורות חיוביות בשל קסמו האישי ובשל מוסריותו הכפולה, והוא נחשב לאחת הדמויות הפופולריות ביותר בסדרת המשחקים. לדמות יצאו מספר מוצרי מרצ'נדייזינג, כמו לשאר דמויות הסדרה.

הבהרה: ערך זה עוסק בנושא תרבות זרה, מידע מינימלי זה הוא אינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה לגיטימציה.