אדוארד קארמק
לידה |
5 בנובמבר 1858 מחוז סאמנר, טנסי, ארצות הברית |
---|---|
פטירה |
9 בנובמבר 1908 (בגיל 50) נאשוויל, טנסי, ארצות הברית |
מדינה | ארצות הברית |
השכלה | בית הספר ווב |
מפלגה | המפלגה הדמוקרטית |
אדוארד וורד קארמק (באנגלית: Edward Ward Carmack; 5 בנובמבר 1858 – 9 בנובמבר 1908) היה עורך דין, עיתונאי ודמות פוליטית שכיהן כחבר הסנאט של ארצות הברית מטנסי בין השנים 1901 ל-1907.
לאחר כהונתו בסנאט, ולאחר ריצה כושלת לתפקיד מושל טנסי, הוא הפך לעורך של ה-Nashville Tennessean בן השנה. הוא נורה למוות ב-9 בנובמבר 1908, לאחר ריב עם דאנקן בראון קופר על הערות העריכה שלו בעיתון.
ביוגרפיה
ראשית חייו
קארמק נולד ב-5 בנובמבר 1858 במחוז סאמנר, טנסי, ולמד בבית הספר ווב, אז בקוליאוקה, טנסי. הוא למד משפטים והתקבל ללשכת עורכי הדין ב-1878 והחל לעסוק בכך בקולומביה, טנסי. הוא שימש כפרקליט העיר קולומביה ב-1881, ונבחר לבית הנבחרים של טנסי ב-1884.
קארמק הצטרף לצוות Nashville Democrat ב-1889, ולאחר מכן הפך לעורך הראשי של ה-Nashville American כאשר שני העיתונים התאחדו. מאוחר יותר (1892) שימש כעורך של ה-Memphis Commercial, כיום The Commercial Appeal.
יריבות עם אידה ב. ולס
במהלך הקריירה שלו, היה ידוע שקארמק השתמש בעיתונים שלו כדי לתקוף יריבים. במהלך כהונתו של קארמק ב-Appeal, מאמרי המערכת שלו החלו דיאלוג מעניין עם עיתונאית מפורסמת אחרת בטנסי, אידה ב. ולס. ולס, הידועה כ"אם התנועה לזכויות האזרח", גם לא הייתה אחת שסתרה את דעותיה ודיברה על מצוקתם של האפרו-אמריקאים בעידן שלאחר תקופת השיקום בדרום. ממפיס בשנות ה-90 של המאה ה-19 הייתה חממה של מתח גזעי, ופשעי לינץ' היו דבר שבשגרה. ולס השיקה קמפיין נגד לינץ' בעיתון שלה, Memphis Free Speech and Headlight.
ה-Free Speech and Headlight זכו לתשומת לב לאומית בשנת 1892 על הסיקור של התפרעות באזור שנקרא Curve Riot בממפיס. ההתפרעות לצעשה לא הייתה מהומה, אלא זו הייתה התקפה על חנות המכולת "פיפלס" על ידי קבוצה של שוטרים לבנים סמויים שהגישו צו סגירה על העסק שהיה בבעלות אפרו-אמריקאים. ויל בארט, המתחרה הלבן של החנות, שכנע את בית המשפט המקומי שהמכולת "פיפלס" מהווה מטרד. בית המשפט הורה לעצור את הבעלים. מחשש להתקפה, התחמשו תומכי המכולת "פיפלס" כדי להגן על החנות. בתגרה שלאחר מכן נפצעו שלושה נציגים לבנים. לבנים חמושים אחרים הצטרפו למשטרה ולכדו למעלה משלושים אפרו-אמריקאים, כולל שלושה מבעלי החנות: טום מוס, קלווין מקדואל וויל סטיוארט.
מאוחר יותר תפס המון זועם את השלושה מהכלא ועשה בהם לינץ'. ולס כתבה בלהט על הזוועה והמליצה לקוראיה לנטוש את ממפיס ולעבור לשטחים המערביים. רבים מילאו את עצתה. קארמק דרש תגמול נגד "הבחורה השחורה" על הוקעת הלינץ'. כתוצאה מכך נהרסו משרדי Free Speech. למזלה, וולס הייתה מחוץ לעיר כשההתקפה התרחשה. היא לא חזרה לדרום עוד שלושים שנה. [1]
קריירה פוליטית
קארמק נבחר לבית הנבחרים של ארצות הברית ב-1896, וכיהן שתי קדנציות מ-4 במרץ 1897 עד 3 במרץ 1901. לאחר מכן הוא נבחר לסנאט האמריקני על ידי האספה הכללית של טנסי, וכיהן קדנציה אחת מ-4 במרץ 1901 עד 3 במרץ 1907. קארמק שירת בוועדת הלודג' שחקרה פשעי מלחמה במלחמת ארצות הברית–הפיליפינים.
קארמק לא הצליח להיבחר לכהונה שנייה בסנאט, לאחר שהוחלף על ידי מושל טנסי לשעבר רוברט לאב טיילור, וחזר לעסוק בעריכת דין. לאחר מכן התמודד על המועמדות הדמוקרטית לתפקיד המושל ב-1908, מול המושל המכהן, מלקולם פטרסון. קארמק התמודד כתומך חוק היובש, בעוד שפטרסון זכה לתמיכת הלובי ה"רטוב". לאחר שהובס בדוחק על ידי פטרסון, קארמק חזר לעיתונות, והפך לעורך העיתון Nashville Tennessean, יומון התומך בחוק היובש. [2]
מוות ומורשת
ב-9 בנובמבר 1908, ניסה קארמק לירות ביריבו הפוליטי והמוציא לאור, דאנקן בראון קופר, לאחר שקופר איים עליו בשל תוכן מאמרי המערכת נגד קופר שפרסם קארמק. קארמק החמיץ את קופר אך פצע את בנו של קופר רובין, שהשיב אש והרג את קארמק. שרידיו של קארמק הוחזרו לקולומביה, והוא נקבר בבית הקברות בעיר ברוז היל.
במידה רבה בגלל האופי האלים של מותו, קארמק הונצח על ידי בית המחוקקים של מדינת טנסי. הם הזמינו פסל ברונזה גדול של קארמק, שהוקם בשטח בניין קפיטול מדינת טנסי ועמד שם עד מאי 2020. פסל הברונזה עוצב על ידי ננסי קוקס-מקורמק. [3]
בגלל תמיכתו של קארמק בלינץ', הפסל גרם זמן רב למתיחות בנאשוויל, וועדה הציעה להחליף את הפסל של קארמק בפסל של דייווי קרוקט. פסלו של קארמק נהרס על ידי מחאות ג'ורג' פלויד ב-30 במאי 2020.
קישורים חיצוניים
- אדוארד קארמק באתר המדריך הביוגרפי של הקונגרס של ארצות הברית (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ "Memphis Free Speech". 8 באוקטובר 2017. ארכיון מ-18 במאי 2018. נבדק ב-18 בנובמבר 2008.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Ezzell, Timothy P. (1 במרץ 2018). "Edward Ward Carmack". Tennessee Encyclopedia. ארכיון מ-9 בנובמבר 2019. נבדק ב-9 בנובמבר 2019.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Edward Ward Carmack Statue - Nashville, Tennessee". Waymarking. ארכיון מ-12 במרץ 2017. נבדק ב-10 במרץ 2017.
{{cite web}}
: (עזרה)
אדוארד קארמק40159840Q1293975