אגודת מועדוני מודל האו"ם בישראל
קובץ:Http---www.interload.co.il-upload-7374374.png | |
פעילות | תוכנית לפיתוח מנהיגות ודיפלומטיה מעשית |
---|---|
מדינה | ישראל |
נשיא | Ofek Sapir |
מנכ"ל | Ari Karp |
תקופת הפעילות | 2012–הווה (כ־13 שנים) |
https://www.imuna.org.il |
הארגון מודל האו"ם בישראל ע"ר (IMUNA) היא עמותה ללא כוונת רווח המוקדשת לקידום הדור הבא של המנהיגים/ות והדיפלומטים בישראל. העמותה מורכבת, מנהלת, ומפקחת על האגודות והמועדונים של מודל האו"ם המובילים והיוקרתיים הפעילים כיום במוסדות אקדמיים בישראל. המוסדות האקדמיים בהם יש פעילות של מודל האו"ם כוללים את: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת אריאל, המרכז הבינתחומי הרצליה, הקריה האקדמית אונו, והמסלול האקדמי המכללה למהנל בראשון לציון.
מודל האו"ם
מודל האו"ם הוא תוכנית אקדמית חוץ לימודית לפיתוח מנהיגות והקניית כישורי דיפלומטיה, המובלת על ידי סטודנטים למען סטודנטים. התוכנית מתבצעת בצורה של סימולציות בוועדות וגופים שונים של האו"ם. הלימוד מתבצע דרך משא ומתן, דיון ודיבייט שהם אבני הפינה של פעילות האו"ם. כל סטודנט מייצג מדינה אחרת במועצה מסוימת של האו"ם, שהיא לא המדינה ממנה הוא בא. הדבר מתבצע תוך כדי דימוי דיפלומטיה אמיתית לצד עשייה מעשית של כתיבת מסמכים בעלי אופי משפטי דוגמת הצעות החלטה של האו"ם ועוד, על מנת למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות גלובליות.
מודל האו"ם מלמד את המשתתפים על אירועי דיומא במערכת העולמית, נושאים עדכניים ביחסים בינלאומיים, דיפלומטיה, משפט בינלאומי וסדר היום של האו"ם. לצד למידה זו מפתחים המשתתפים מיומנויות חשובות דוגמת: אומנות הנאום, הצגת נושא בקצרה, יכולת בניית קואליציות, משא ומתן ושכנוע, ניתוח מצבים, מחקר וחשיבה ביקורתית. מודל האו"ם הוא תוכנית עולמית המונה כ-200 אלף סטודנטים המשתתפים בתוכנית בבתי ספר ואוניברסיטאות ברחבי העולם. ישנם למעלה מ-300 כנסים המתקיימים ברחבי העולם במהלך השנה.
פעילות מודל האו"ם בישראל
תוכניות מודל או"ם קיימות בישראל כבר מ-2008. התוכנית הראשונה שהוקמה במרכז הבינתחומי הרצליה, כללה 20 סטודנטים שהשתתפו בכנסים ברחבי העולם. עם השנים, גדל מספר המועדונים בישראל והתרחבה הפעילות של התוכנית כך שב-2012 הוחלט על הקמת התאחדות מודל האו"ם בישראל. כיום, קיימים בישראל 13 מועדוני מודל או"ם הפועלים באופן שוטף לאורך השנה, מתקיימים כ-5 כנסים ארציים במוסדות השונים וחברי המועדונים השונים יוצאים לייצג את ישראל במספר רב של כנסים בעולם.
פעילות הארגון
הארגון מודל האו"ם בישראל קמה ב-2012 לאור התרחבות פעילות מודל האו"ם בישראל. הארגון פועלת בשני מישורים: המישור הראשון, המישור הלוגיסטי: מטרת הארגון היא בראש ובראשונה לאגד, לנהל, ולפקח על מועדוני מודל האו"ם המובילים והיוקרתיים בישראל ולתאם את פעילותם. כמו כן, הארגון פועלת למען יצירת סטנדרט אחיד של חוקי השיפוט בכנסים על מנת להבטיח סטנדרט ארצי, למען הקמה ותמיכה במועדונים חדשים בישראל ולמען ייצוד המועדונים בפני ארגונים ממשלתיים ולא ממשלתיים. הארגון גם אחראית על תיאום לו"ז הכנסים הארצי ותיאום מפגשים בין יו"ר המועדונים. המישור השני, המישור ההכשרתי: הארגון פועלת למען העשרה והכשרה נוספת של חברי המועדונים. מעבר לפיתוח המנהיגות והקניית כישורים דיפלומטים אשר השתתפות בתוכנית מקנה למשתתפיה, הארגון פועלת למען קידום סטודנטים על ידי אירוח סמינרים בנושאים: דיבור מול קהל, תקשורת, שפת גוף, כתיבת קורות חיים לשירות הדיפלומטי והציבורי; ועל ידי עבודה בשיתוף פעולה עם משרד החוץ, אגודת האו"ם הישראלית, התאחדות הסטודנטים וכנסת ישראל. בנוסף, הארגון פועלת למען קידום סטודנטים ישראליים שרוצים לפתח קריירה באו"ם ובדיפלומטיה ומארחת שני סמינרים בשנה בנושא: "עבודה באו"ם". הארגון רוצה לספק לסטודנטים המעוניינים לקחת בעיצוב עתידה של מדינת ישראל, את הכלים, המיומנויות והניסיון להיות יותר יעילים ומודעים כאנשים, ובכך להעצים את תרומתם.
מועדוני מודל האו"ם בישראל
- 2008 - המרכז הבינתחומי הרצליה
- 2009 - האוניברסיטה העברית
- 2010 - אוניברסיטת חיפה
- 2011 - אוניברסיטת בר-אילן
- 2011 - ההמסלול האקדמי המכללה למנהל
- 2012 - אוניברסיטת אריאל
- 2013 - אוניברסיטת בן-גוריון
- 2015 - האוניברסיטה הפתוחה
- 2016 - הקריה האקדמית אונו
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של אגודת מועדוני מודל האו"ם בישראל
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] אגודת מועדוני מודל האו"ם בישראל29849043