אגואפנלה
אגואפנלה (בספרדית: Aguapanela; Agua de panela או Agüepanela) הוא משקה נפוץ ברחבי אמריקה הדרומית ובכמה חלקים של מרכז אמריקה ובקריביים.
מאפיינים
התרגום המילולי שלו פירושו "מי פאנלה" שכן מדובר בחליטה העשויה מפנלה (אנ') המופקת ממיץ קני סוכר מוקשה.[1] [2]
על אף וריאציות המתכונים שקיימות ברחבי אמריקה הדרומית, הוא הפופולרי ביותר בקולומביה. שם, נהוג לשתות אותו עם קמצוץ לימון, בדומה לשתיית התה.
הכנה
אגואפנלה נעשה על ידי הוספת חתיכות של פאנלה למים וערבוב עד שהחתיכות נמסות לחלוטין. ניתן להגיש את המשקה חם או קר, ולעיתים קרובות מוסיפים לימון או ליים.[3] בצורה החמה, לפעמים מוסיפים גם חלב או גוש גבינה במקום מיץ פירות.
בקולומביה מכינים קפה שחור לרוב עם אגואפנלה במקום מים וסוכר.
בקוסטה ריקה, פאנלה משולבת עם מים חמים או חלב, כדי ליצור אגואה דולסה ("מים מתוקים"), משקה נפוץ לארוחת בוקר.[4] [5]
שימושים
נאמר רבות על ההשפעות המועילות של אגואפנלה, בהתבסס על אמונות כמו: שיש יותר ויטמין C ממיץ תפוזים או מינרלים (דבר לא הוכח) ומינרלים. האמונה הרווחת רואה באגואפנלה משקה מועיל לטיפול בהצטננות. עם זאת, בדומה למשקאות קלים, אגואפנלה הוא כמעט אך ורק מי סוכר.
כיום, אגואפנלה הפכה ממשקה שם צווארון כחול לכזה שניתן למצוא אותו בבתי קפה יוקרתיים בקולומביה בתור תה.
קנלאזו הוא גרסה אלכוהולית של אגואפנלה עם קינמון ואגוארדיינטה. סוכר נמרח בשולי הכוס בהגשה.
לקריאה נוספת
- Papelón con limón, משקה דומה מוונצואלה
- קנלאזו, גרסה אלכוהולית
- מיץ קני סוכר, כאשר הוא הפנלה מוגש לא מעובד
- גואראפו (משקה), גרסה אלכוהולית של הנ"ל
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Ordóñez, Carlos (24 ביוני 2006). "La aguapanela" (בספרדית). Semana.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Begg, Kirsten (12 במרץ 2009). "Aguapanela: The Truth". Colombia Reports.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Aguapanela con limón
- ^ Stevens, Ashlie (2016-02-18). "6 Hot Breakfast Drinks From Around The World". Eater (באנגלית). נבדק ב-2019-11-25.
- ^ D'Avanzo, Carolyn (2008). Mosby's Pocket Guide to Cultural Health Assessment - E-Book (באנגלית). Elsevier Health Sciences. ISBN 978-0323086042. נבדק ב-25 ביולי 2018.
{{cite book}}
: (עזרה)
38012502אגואפנלה