אבקת בננה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אבקת בננה היא אבקה העשויה מבננות מעובדות. משמשת בעיקר כמרכיב לייצור שייקים ומזון תינוקות, ובייצור של עוגות וביסקוויטים שונים.[1][2]
היסטוריה
השימוש באבקת בננות כמזון לתינוקות החל כבר בראשית המאה ה-20, כשבאותו זמן ייבוש בננות ותאנים עבור מזון תינוקות היה אחד מענפי התעשייה המרכזיים בהודו המערבית.[3][4]
חברת הפירות המאוחדת החלה לייצר מוצר בשם "מלזו" בשנות ה-30 של המאה ה-20, שאבקת בננה הייתה המרכיב העיקרי בו. המוצר שווק כמזון בריא לילדים ולזקנים, שגם יעיל לקשיי עיכול מסוימים.
ייצור
אבקת בננה נוצרת באמצעות עיסת בננה שנקצצה מכנית, ואז מעובדת במאמץ גזירה בתוך טחנת קולואיד שהופכת אותה לסמיכה.[5] לעיסה מוסיפים נתרן דיסולפיט כדי להדגיש את הצבע הצהוב, ולאחר מכן מייבשים את האבקה שנוצרה.[6] חיי המדף של האבקה הם כשנה.[7]
הערות שוליים
- ^ "The Hindu Business Line : BARC develops tech to make biscuits, baby food from banana". The Hindu. נבדק ב-25 בנובמבר 2010.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Scofield Wilson, David (1999). Rooted in America: foodlore of popular fruits and vegetables. Univ. of Tennessee Press. pp. 28–29. ISBN 9781572330535.
banana powder
- ^ Pamphlets on Biology: Kofoid collection, Volume 147. 1900. pp. 12–15.
- ^ United States. Bureau of Manufactures (1916). Commerce reports, Volume 4. Bureau of Foreign and Domestic Commerce, United States Dept. of Commerce. p. 290.
- ^ Food and Agriculture Organization of the United Nations (1989). Utilization of Tropical Foods: Trees. Food & Agriculture Org. pp. 33–34. ISBN 9789251027769.
- ^ H. Hui, Yiu; Stephanie Clark (2007). Handbook of Food Products Manufacturing: Principles, Bakery, Beverages, Cereals, Cheese, Confectionary, Fats, Fruits, and Functional Foods. Wiley-Interscience. p. 873. ISBN 9780470049648.
- ^ Association of Food Technologists (2007). "Packaging and storage studies on spray dried ripe banana powder under ambient conditions". Journal of Food Science. 44: 16–19.
32016557אבקת בננה