Shodan

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
Shodan
סוג מנוע חיפוש
תקופת הפעילות 2009–הווה (כ־15 שנים)
מייסדים ג'ון מטהרלי
הרשמה אופציונלית
https://www.shodan.io/

Shodan הוא מנוע חיפוש אינטרנטי, המאפשר מציאת התקנים המחוברים לרשת האינטרנט בעזרת פילטרים שונים. מנוע החיפוש הושק לראשונה בשנת 2009 על ידי ג'ון מטהרלי, ומקור שמו הוא דמות מסדרת System Shock.

היסטוריה

פרויקט Shodan החל כפרויקט צדדי אותו הקים מטהרלי בשנת 2003, בהתבסס על העובדה כי מדי שנה מתעצמת תעשיית האינטרנט של הדברים. עם השנים, פיתח מטהרלי את הפרויקט ובשנת 2009 השיק אותו לציבור הרחב. המידע שמציג Shodan מגוון ויכול להכיל מידע על תוכנות השרת של המכשיר, באילו אפשרויות השרת תומך, הודעות לחיצת יד משולשת וכל דבר שזמין ללקוח לפני תחילת התקשורת עם השרת. Shodan אוספת נתונים בעיקר על הפורטים 80,8080 (HTTP), פורט 8443,443 (HTTPS), פורט 20, 21 (FTP), פורט 22 (SSH), פורט 23 (Telnel), פורט 25 (SMTP), פורט 161 (SNMP), פורט 143, 193 (IMAP), פורט 5060 (SIP) ופורט 554 (RTSP). מדי חודש אוסף מנוע החיפוש מידע על כ-500 מיליון מכשירים ושירותים המחוברים לרשת האינטרנט, החל ממדפסות ומצלמות רשת, מערכות שליטה של רמזורי תנועה, מערכות שליטה של בתים חכמים, שואבי אבק רובוטיים, מערכות שליטה בתחנות דלק ואפילו מערכות שליטה בפארקי מים ומערכות שליטה של מקררי יין[1].

שימושים עיקריים

המשתמשים העיקריים במנוע החיפוש Shodan הם אנשי מקצוע בתחום הסייבר, חוקרי אבטחה ורשויות אכיפת החוק שמשתמשים ביכולת האיתור של מנוע החיפוש, על מנת למצוא פגיעות במכשירים שונים. הגרסה החינמית של Shodan, למשתמשים לא רשומים, מאפשרת הצגה של עד 10 תוצאות חיפוש ואילו הגרסה לנרשמים מאפשרת הצגה של עד כ-50 תוצאות חיפוש. משתמשים אשר ירצו לקבל מספר גדול יותר של תוצאות, יצטרכו לספק פרטים אישיים ולנמק את הסיבה לכך לצד העברת תשלום, זאת בשל העובדה ששימוש במנוע החיפוש יכול לפגוע ברשתות ומכשירי תקשורת רבים, בהם לא הוגדרה אבטחה מספקת דיו. בשנת 2017 הודיעה Shodan על פיתוח פרויקט[2] בשם Malware Hunter אשר מטרתו תהיה לזהות מחשבים אשר מפעילים בוטנט ולסמנם, זאת במטרה לסייע למנהלי אבטחת המידע שיוכלו לחסום את אותם מחשבים ולמנוע מתקפות DDoS על המכשירים והשירותים שלהם.

מנועי חיפוש דומים ל-Shodan הם Censys ,Thingful ו-ISCfind[3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Shodan בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29715531Shodan