Rampage (טיל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Rampage
מידע בסיסי
ייעוד טיל אוויר-קרקע
ארץ ייצור ישראלישראל ישראל
יצרן
פיתוח ישראלישראל התעשייה הצבאית/תעש מערכות
והתעשייה האווירית לישראל
משתמשים Israeli Air Force - Coat of arms.svg חיל האוויר הישראלי
פלטפורמת שיגור מטוסי קרב בהם ה-F-35I אדיר
מאפיינים כלליים
משקל 570 ק"ג
ממדים
אורך 4.7 מטר
קוטר 306 מ"מ
ביצועים
מהירות מהירות על-קולית
טווח 90 מיל (140 קילומטרים)
דיוק 10 מטר (CEP)
ראש קרב והנחיה
ראש קרבי נפיץ, 150 ק"ג חומר נפץ מרסק
הנחיה GPS ומערכת ניווט אינרציאלית

Rampage הוא טיל אוויר-קרקע ישראלי מדויק לטווח בינוני-ארוך מתוצרת משותפת של תעש מערכות והתעשייה האווירית שנועד לפגיעה מדויקת במטרות איכות כגון מפקדות אויב, סוללות טילים וארטילריה, מתקני מכ"ם ותקשורת וכו'. הטיל משתמש במספר מערכות ניווט ומגיעה למהירות על-קולית, דבר שמקשה מאוד על שיבושו או יירוטו. ה-Rampage מבוסס על רקטת האקסטרא של תעש מערכות ונמצא בשירות חיל האוויר הישראלי, שלפי פרסומים זרים עשה בו שימוש בסכסוך האיראני-ישראלי בתקיפות בסוריה המיוחסות לישראל.

קוטר הרקטה 306 מילימטרים (12.0 אינץ') ואורכה כ-4.7 מטרים (15 רגל). משקלה בשיגור הוא 570 קילוגרם (1,260 ליברות) היא נושאת ראש קרבי עם חומר נפץ מרסק במשקל של 150 ק"ג. היא בעלת טווח של כ-145 קילומטר ודיוק גבוה (לפי ההערכות CEP < 10 m). הרקטה מוצעת במספר ראשי קרב וביניהם פצצונות רסס ורש"ק חדירה, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וייחודיות. האקסטרא מיוצרת על ידי תעש מערכות ומפעל מלמ של התעשייה האווירית לישראל (תע"א) בשיתוף פעולה הדדי. ה-Rampage מכונה טיל אך מוגדר כ"רקטה מתקנת מסלול". בעוד שלטיל יש מערכת ביות עצמאית ויכולת לעקוב אחרי המטרה באופן אקטיבי ולתקן את מסלולו בהתאם לתנועתה, רקטה מתקנת את מסלולה כך שהיא תפגע בנקודת ציון נייחת שהזינו לה בעת השיגור. לכן ה-Rampage מותאמת לתקיפת מטרות נייחות ולא ניידות. "Rampage" מודעת למיקומה ומונחה על ידי מערכת ניווט אינרציאלית וכן GPS. יש לך מערכות ניווט נוספות לגיבוי למקרה שהאויב מפעיל שבש או חוסם GPS.

ה-Rampage נמצא בשירות חיל האוויר הישראלי וניתן לשיגור ממטוסי ה-F-15, ה-F-16I סופה וה-F-35I שבשירות החיל. אף על פי שרשמית הטיל נכנס לייצור סדיר ושימוש מבצעי רק ב-2019,[1] לפי הערכות של פרסומים זרים בטיל כבר נעשה שימוש מבצעי בתקיפות המיוחסות לצה"ל שנעשו בזמנים מוקדמים יותר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0