Lsjbot

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Lsjbot
ערך טיפוסי שנוצר על ידי Lsjbot
ערך טיפוסי שנוצר על ידי Lsjbot
מפתח סווקר יוהנסון (Sverker Johansson)
קטגוריה בוט אינטרנטי
Lsjbot בוויקיפדיה השוודית
סווקר יוהנסון, המפתח של Lsjbot

Lsjbot הוא בוט ליצירת ערכים בוויקיפדיה שפותח על ידי סווקר יוהנסון עבור ויקיפדיה השוודית. הבוט מתמקד ברובו בערכים שעוסקים באורגניזמים חיים ובעצמים גאוגרפיים (כגון נהרות, סכרים והרים).

לפי העמוד המתאר אותו בוויקיפדיה השוודית, Lsjbot היה פעיל בוויקיפדיה השוודית ובוויקיפדיה בסבואנו ובווארי־וארי, ויצר את רוב הערכים בהן.[1]

היסטוריה

נכון ליולי 2014, התוכנה אחראית ליצירתם של כ־2.7 מיליון ערכים, אשר שני שלישים מהם מופיעים בוויקיפדיה בסבואנו (שפת האם של אשתו של יוהנסון). השליש האחר של הערכים מופיע בוויקיפדיה השוודית. הבוט מסוגל ליצור עד ל־10,000 ערכים ביום.

ב־15 ביוני 2013 הגיעה ויקיפדיה השוודית למיליון ערכים, ובכך גם הייתה לוויקיפדיה השמינית שעשתה זאת. את הערך המיליון יצר Lsjbot, שבנקודה הזאת כבר יצר 454,000 ערכים, כמעט חצי מכל הערכים בוויקיפדיה השוודית.[2] כמו כן, Lsjbot עזר רבות בהפיכת ויקיפדיה השוודית לוויקיפדיה השנייה שהגיעה לשני מיליון ערכים, מקום אחד מתחת לוויקיפדיה האנגלית.

ביקורת

תהליך פעולתו עורר ביקורת מסוימת מאלה שטוענים שבערכים הקצרים שהוא יוצר, נעדר תוכן משמעותי ומגע אנושי.[3] ה־Sydney Morning Herand השווה אותו לפיל פרקר, לכאורה הכותב הפורה ביותר בהיסטוריה האנושית, שפרסם ממעל ל־85,000 ספרים, אשר כל אחד מהם הושלם בפחות משעה בעזרת מחשבים.[4] המגזין Popular Science השווה את ההתפתחות האחרונה להודעה של ה־Associated Press שהארגון מתכוון להשתמש בבוטים כדי לכתוב ערכי חדשות.[5]

יוהנסון הגיב לביקורת באומרו כי אם הבוט לא יהיה זה שיכתוב את הערכים, "הם ייכתבו ברובם על ידי חנונים לבנים וצעירים וישקפו אינטרסים זכריים".[6]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Lsjbot בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ דף המשתמש של הבוט בוויקיפדיה השוודית (בשוודית)
  2. ^ לנרט גולברנדסון, "ויקיפדיה השוודית עוברת את רף מיליון הערכים בעזרת בוט ליצירת ערכים", באתר הבלוג של קרן ויקימדיה, ‏17 ביוני 2013 (באנגלית)
  3. ^ אלן אמרנצה ג'רוול, "בשביל העורך הזה בוויקיפדיה, 10,000 ערכים ביום נחשבים ליום עבודה מוצלח", באתר וול סטריט ג'ורנל, למנויים בלבד, ‏13 ביולי 2014 (באנגלית)
  4. ^ אריק בגשו, "כך סווקר יוהנסון כתב שמונה אחוזים וחצי מכל הדברים בוויקיפדיה", באתר Sydney Morning Herald, ‏16 ביולי 2014 (באנגלית)
  5. ^ דאגלס מיין, "הבוט הזה כתב יותר ערכים בוויקיפדיה מכל אחד אחר", באתר Popular Science, ‏14 ביולי 2014 (באנגלית)
  6. ^ "וטרינר מהוויקיפדיה השוודית שבר את שיא התוכן בוויקיפדיה", באתר The Local, ‏18 ביולי 2014 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0