Hypoproteinemia

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מחלה ריקה. היפופרוטאינמיהאנגלית: Hypoproteinemia) היא מצב שבו יש רמה נמוכה באופן חריג של חלבון בדם. ישנן מספר סיבות שכולן גורמות לבצקת ברגע שרמות החלבון בסרום יורדות מתחת לסף מסוים.[1]

תסמינים

חומרת התסמינים יכולה להשתנות, אך היא עשויה לכלול:

  1. עייפות וחולשה
  2. זיהומים חוזרים
  3. ציפורניים שבירות ועור יבש
  4. שיער דליל ושביר
  5. שינויים במצב הרוח ועצבנות[2]

הגורמים

  1. היפופרוטאינמיה תזונתית נובעת מהגבלה חמורה של צריכת חלבון בתזונה. דוגמה להיפופרוטאינמיה תזונתית היא Kwashiorkor, סוג של תת-תזונה אנרגיית חלבון המשפיעה על ילדים צעירים.
  2. חוסר ספיגה, נגרמת לרוב על ידי מחלת צליאק או מחלת מעי דלקתית
  3. מחלת כבד יכולה גם לגרום להיפופרוטאינמיה על ידי הפחתת סינתזה של חלבוני פלזמה כמו אלבומין.
  4. מחלת כליות כמו תסמונת נפרוטית יכולה גם לגרום להיפופרוטאינמיה מכיוון שחלבוני פלזמה הולכים לאיבוד בשתן.
  5. אלח דם (זיהום בכל הגוף) - מקרופאגים המופעלים בכבד ובטחול מפרישים TNF-alpha לזרם הדם וכתוצאה מכך היפופרוטאינמיה.

פתופיזיולוגיה

ירידה בחלבון בסרום מפחיתה את הלחץ האונקוטי של הדם, מה שמוביל לאובדן נוזלים מהתא התוך-וסקולרי, או מכלי הדם, לרקמות הביניים, וכתוצאה מכך לבצקת. זה נקרא היפופרוטאינמיה.

אבחון

היפופרוטאינמיה מאושרת לעיתים קרובות על ידי בדיקת אלבומין בסרום ורמות החלבון הכוללות.[3]

הערות שוליים

  1. ^ Semrad, Carol E. (2012). "Approach to the Patient with Diarrhea and Malabsorption". Goldman's Cecil Medicine. pp. 895–913. doi:10.1016/b978-1-4377-1604-7.00142-1. ISBN 9781437716047.
  2. ^ "Hypoproteinemia: Symptoms, causes, and treatment". www.medicalnewstoday.com (באנגלית). 2019-12-10. נבדק ב-2023-08-20.
  3. ^ Laster, Leonard (1964-02-22). "Protein-losing Gastroenteropathy". JAMA (באנגלית). 187 (8): 227. doi:10.1001/jama.1964.03060210072030. ISSN 0098-7484. PMC 2482745.

הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37237862Hypoproteinemia