GSG-9

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף GSG 9)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחידה 9 של משמר הגבול הגרמני
סמל היחידה
סמל היחידה
פרטים
כינוי GSG-9
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
שיוך משרד הפנים
סוג יחידת לוחמה בטרור, יחידת השתלטות
בסיס האם סנקט אגוסטין הנגלאר, סמוך לבון
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות אפריל 1973 – הווה (כ־51 שנים)
מקים היחידה אולריך וגנר
נתוני היחידה
כוח אדם כ-400 לוחמים
ציוד עיקרי נשק קל ואמצעים מיוחדים
פיקוד
יחידת אם בונדספוליציי

יחידת משמר הגבול מס' 9 של המשטרה הפדרלית של גרמניהגרמנית: Grenzschutzgruppe 9 der Bundespolizei) היא יחידה GSG-9 - היחידה למלחמה בטרור ולמבצעים מיוחדים של המשטרה הפדרלית של גרמניה.

היסטוריה

היחידה הוקמה בעקבות טבח הספורטאים הישראלים במינכן באולימפיאדת מינכן 1972 וחוסר יכולתה של מערכת הביטחון במערב גרמניה להיאבק נגד מתקפות טרור ואירועי חטיפה ובני ערובה המוניים כגון זה.

היחידה הוקמה רשמית ב-17 באפריל 1973 כחלק ממשמר הגבול הפדרלי הגרמני (Bundesgrenzschutz), שהוכפף למשטרה הפדרלית ב-2005. שם היחידה נובע מהיותה היחידה התשיעית של משמר הגבול, לאחר ששמונה היחידות האחרות לא היו ברמת מוכנות גבוהה, ולכן הוקמה היחידה התשיעית.

היחידה מתנהלת על פי מודל האימונים של סיירת מטכ"ל ומשתפת פעולה עם הימ"מ הישראלי בתרגילים משותפים ללוחמה בטרור.

GSG-9 מתערבת במקרים של לקיחת בני ערובה, חטיפה, טרור ואיומי סחיטה. היחידה משמשת לעיתים גם כיחידה לאבטחת מתקנים, נטרול מטרות, איתור נמלטים ולעיתים ניהול פעולות חשאיות בהוראת ראש המשטרה הפדרלית. יתר על כן, היחידה פעילה מאוד בפיתוח שיטות וטקטיקות לביצוע משימות אלה. לבסוף, היחידה עשויה לספק ייעוץ למשרדים שונים ולמקבילותיה בעולם. היחידה מסייעת למשטרה הפדרלית (Bundespolizei) ולסוכנויות פדרליות ומקומיות אחרות לפי דרישתן במבצעים הדורשים את התערבותה.

ב-1977, מפקד משמר הגבול הישראלי צבי בר זיכה את GSG-9 בתואר "היחידה ללוחמה בטרור הטובה בעולם". באותה שנה הצליחה היחידה להכריע באופן מיטבי את משבר חטיפת טיסה 181 של לופטהאנזה. היחידה זכתה פעמיים ברציפות בשנים 2005-2006 בתחרות SWAT World Challenge, כאשר ב-2005 היא זכתה בכל 7 האירועים בתחרות.[1]

בשנים 19722003 היחידה השתתפה ב-1,500 משימות. בין השאר, גרמניה הציעה לסייע להודו בעקבות פיגועי נובמבר 2008 במומבאי. היחידה סייעה לאמן ולשדרג את המשמרות לביטחון לאומי - היחידה העיקרית ההודית ללוחמה בטרור. היחידה גם סייעה לצוותי המשא ומתן של משטרת מומבאי.

מבנה

היחידה היא חלק מהמשטרה הפדרלית של גרמניה, ולכן יש ללוחמיה סמכויות של שוטרים מהשורה, כגון הזכות לעצור אנשים. היחידה והמשטרה הפדרלית נמצאים תחת אחריותו של משרד הפנים הפדרלי.

בסיס האם של היחידה הוא סנקט אוגוסטין-האנגלר (Sankt Augustin-Hangelar) שליד בון.

היחידה מורכבת מ-3 פלגות מבצעיות ומספר פלגות תמיכה:

מבצעים רגילים
פלגה זו של ה-GSG-9 משמשת לפעולות ומבצעים ביבשה, בהם: לוחמה בטרור, פיגוע מיקוח, בני ערובה, חטיפה ואיומי סחיטה. היא משמשת גם לאבטחת מתקנים, נטרול מטרות, צליפה ואיתור נמלטים.
מבצעים ימיים
פלגה זו מבצעת פעולות בים, בעיקר כנגד פיראטים, חטיפות של כלי שיט ואסדות נפט או גז.
מבצעים אוויריים
פלגה זו מבצעת פעולות מהאוויר, בהן צניחה ושימוש במסוקים.
היחידה הטכנית
יחידה זו תומכת בפלגות המבצעות בכניסה לאזורי היעד, ואחראית לפיתוח, ניסוי ורכישת ציוד שאיננו אמצעי לחימה. יחידה זו אחראית גם לסילוק פצצות, אבטחת וניקוי זירה, וטיפול במטעני חבלה.
שירותים מרכזיים
אחראית על אחזקת הנשקייה. כמו כן אחראית על ניסוי, תיקון ורכישת אמצעי לחימה, תחמושת וחומרי נפץ.
יחידת התיעוד
אחראית על תקשורת, כולל ניסוי, תיקון ורכישת ציוד תקשורת ומעקב.
צוות מבצעים
אחראי לניהול האדמיניסטרטיבי של ה-GSG-9
יחידת האימונים
אחראית על אימון לוחמי היחידה, וכן על מיונים וגיוסים של לוחמים חדשים והכשרתם.

אמצעי לחימה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא GSG-9 בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ History of The Original SWAT WORLD Challenge "Team GSG-9, the Federal Border Police of Germany, swept the competition and won all seven events."
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

GSG-936722354Q158431