Cibus Pluxee

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Cibus Pluxee
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים ירון קומרוב, משה קריינר
תקופת הפעילות 1998–הווה (כ־26 שנים)
משרד ראשי המלאכה 5, נתניה
בעלות קונצרן Sodexo (אנ')
ענפי תעשייה הטבות לעובדים; הזמנת אוכל ממסעדות; סליקת תשלומים למסעדות ולרשתות מזון; שוברים ברשתות נוחות; מזון ופארם
מוצרים עיקריים כרטיס סיבוס לעובדי הייטק ולעובדי מדינה; אפליקציית סיבוס; אתר סיבוס; שוברי רכישה
עובדים 170
 
cibus.pluxee.co.il
תלושי סיבוס שהיו בשימוש עד 2002. שווי התלוש הכתום נקבע על 32 ש"ח
סמליל החברה תחת בעלות המשביר לצרכן

Cibus Pluxee (בתעתיק: סיבוס פלאקסי) היא חברה המספקת הטבות לעובדים, שירותי ארוחות לעובדים, בהם הזמנת ארוחות במשלוח, תשלומים במסעדות ורכישה ברשתות מזון, נוחות ופארם.

נכון ל-2023, סיבוס משתפת פעולה עם כ-9,000 מסעדות ומספקת שירותים לכ-4,000 חברות וארגונים במגזר ההייטק ובמגזר הציבורי, שבהם כ-420,000 עובדים ועובדות.

מנכ"ל החברה החל מ-2021 הוא איתן זינגר. זינגר הוא רואה חשבון ומשפטן וכיהן בעבר כמנכ"ל מדלן, מנכ"ל זאפ השוואת מחירים, מנכ"ל דיונון ומנכ"ל חברת הפרסום DDB.

היסטוריה

סיבוס נוסדה כסטארטאפ ב-1998, על ידי ירון קומרוב ומשה קריינר. מטרתה הייתה לחבר בין מעסיקים למסעדות באזור התעשייה של הרצליה, כדי לספק לעובדים ארוחות בדרך יעילה וקלה, הן במשלוחים והן בישיבה במסעדות. כעבור כארבע שנים, ב-2002, הוחלפו שוברי הנייר ששימשו את לקוחות החברה בכרטיסי הסעדה המכונים "כרטיס סיבוס". ב-2008 רכשה קבוצת המשביר לצרכן 50% מהחברה תמורת 4.1 מיליון ש"ח[1], וב-2009 רכשה 34.6% נוספים, תמורת 4.1 מיליון ש"ח[2].

כעבור ארבע שנים ב-2012 נמכרה סיבוס שנית, כעת לקונצרן Sodexo הבינלאומי תמורת 105 מיליון שקל, ששיקפו למשביר לצרכן תשואה של כ-1,000% על הרכישה שבוצעה ב-2008[3]. בעת המכירה החזיקה קבוצת המשביר לצרכן 81% מהחברה.

ביוני 2023 עברה החברה מיתוג מחדש, ושינתה את שמה ל-"Cibus Pluxee"[4], כחלק ממהלך ספין-אוף[5] של חברת האם Sodexo שבוצע באותה שנה, בו פוצלה פעילות מחלקת השוברים וההטבות לחברה נפרדת, בשם Pluxee.

ההסדר של סיבוס

באמצעות ההסדר של סיבוס יכולים ארגונים להעמיד לעובדיהם תקציב ארוחות יומי או חודשי, על פי מדיניות שנקבעת מראש. המעסיק מחויב בארוחותיהם של העובדים, והוצאה זו נחשבת לו הטבה החייבת במס.

לבחירתו של הארגון מה יהיה גובה התקציב לעובד, האם יתאפשרו הזמנות בכל ימות השבוע או בימים מסוימים בלבד, בשעות העבודה או בכל שעות היממה, למשרדי הארגון בלבד או גם לבתיהם של העובדים ולכתובות אחרות.

אם גובה החיוב של העובד גבוה מהתקציב שהעמיד לו הארגון, יכול העובד לחייב את כרטיס האשראי שלו בהפרש באופן אוטומטי.

סיבוס גובה עמלה מהמסעדות החברות בהסדר, ובתמורה זוכים המסעדנים לצמיחה בביקושים.

פלטפורמות דיגיטליות תומכות

ב-2015 השיקה החברה אפליקציית הזמנות, המאפשרת איתור מסעדות והזמנת ארוחות באמצעות טלפון חכם. בעת השקתה נקראה האפליקציה mySodexo, אך הקהל הישראלי התקשה להתרגל לשם החדש והוא שונה לשם Cibus Sodexo[6].

האפליקציה אפשרה לראשונה תשלום באמצעות קוד אישי בטלפון (ללא כרטיס פלסטיק), חלוקת תשלום בין מספר עובדים, תזמון של ההזמנה למועד מאוחר יותר ועוד.

במקביל לאפליקציה מפעילה החברה גם אתר הזמנות, צ'אטבוט לשירות ותמיכה, אתר שיווקי ואפליקציה באנגלית.

שיתוף הפעולה עם Wolt

בשנת 2019 חתמה סיבוס הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת השליחויות הבינלאומית Wolt, המאפשר ללקוחותיה לבצע הזמנות דרך אפליקציית Wolt ולשלם דרך סיבוס. הסכם זה העניק לסיבוס יתרון יחסי משמעותי על פני מתחרותיה, שכן הוא אפשר לה להרחיב במידה ניכרת את מבחר המסעדות, אם כי באזורי החלוקה של Wolt בלבד, וכן להציע ללקוחותיה את שירות המשלוחים המהיר של Wolt ואת תכונת המעקב אחרי מיקום השליח.

שיתוף הפעולה עם רשתות שיווק

החל משנת 2022 מאפשרת סיבוס ללקוחותיה לרכוש באמצעות ההסדר גם ברשתות מזון, בחנויות נוחות, בבתי טבע ובחנויות פארם, וכך ביכולתם לרכוש גם מוצרים שאינם ארוחות.

פעילות נוספת של סיבוס

מלבד פעילותה בתחום הארוחות לעובדים, סיבוס מייצרת גם אירועים ותוכן לצוותי משאבי אנוש ולמסעדנים, ביניהם "האקדמיה של סיבוס", שבה מוצעים למסעדנים כלים מקצועיים מעולמות המסעדנות והשיווק.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38658973Cibus Pluxee