ARP spoofing

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מסגרת Ethernet אופיינית. מסגרת הנמצאת תחת האזנה יכולה להכיל כתובות MAC ממקור שגוי כדי לרמות התקנים ברשת.

ARP spoofing הידוע גם בשם ARP poisoning, היא שיטה לפריצה של רשתות Ethernet שמאפשרת לפורץ לנטר את הנתונים העוברים ברשת המקומית או לעצור את התעבורה כליל.

העיקרון של השיטה הוא שליחת הודעות ARP מזויפות ברשת המקומית המכילות כתובות MAC שקריות ובכך מטעה משאבי רשת (כגון רכזת או אף מחשב קצה) וגורם לתעבורת המידע לעבור בתצורה שונה מהמקור - לדוגמה ברשת ניתן לקבוע Gateway למחשב קצה ותחת פעולה זו לאלץ את המחשב להאמין כי הכתובת המדומה החדשה תואמת את ה-Gateway המקורי ובכך התעבורה היוצאת תישלח אל המחשב בעל הכתובת המזויפת, כך הוא יכול לבצע פעולות ניטור לרשת ובכך לחשוף מידע רב העובר בתצורה בלתי מוצפנת ברשת. העמדה המזויפת יכולה לאחר מכן להעביר את השדרים אל התחנה האמיתית ובכך להטמיע את עצמה בצורה שקופה למשתמש או לחלופין לגרום לכלל התעבורה להינתב למיקום רשת אחד ובכך להעמיס על משאביו ולגרום לקריסתו (התקפת מניעת שירות - Denial of Service).

שימוש ברשומות ARP סטטיות יכולות להוות שיטות יעילות להגנה מפני תקיפות ARP spoofing. ישנם גם מספר כלים זמינים המנטרים את מטמון ה-ARP המקומי ומדווחים למנהל הרשת אם משהו חריג מתרחש.

ראו גם

  • MAC floodingהונאת DHCP - שתי שיטות נוספות המאפשרות הסנפת תעבורה של מחשב אחר ברשת מקומית.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מחשבים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ARP spoofing23547857Q296847