תרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תרה ומצה

תַרָּה או טרה הוא מאכל העשוי מעלי תרד, מנגולד או חוביזה על בסיס בשרי ואופייני למטבח של יהודים הרריים וכן בקרב חבל ארצות הקווקז התקבל כמאכל הלאומי של דאגסטן.

תרה הוא מאכל מסורתי בקרב היהודים ומכינים אותו בחג הפסח לזכר יציאת בני ישראל ממצרים. על פי המנהג, את התרה נהוג לאכול עם מצה.

ייתכן שמקור השם "תרה" מזכיר את קבלת ה"תורה" כשבני ישראל היו במדבר.[דרוש מקור] יש גם המקשרים את המילה תרה עם המילה תרד[דרוש מקור].

בשל מגוון התרבויות בקווקז, עם הזמן נהיה מאכל היהודי תרה גם כאחד ממאכלים הלאומיים של דאגסטן.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0