תנור אדים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תנור אדים (באנגלית: Steam Oven) הוא תנור שפעולתו מבוססת על בישול האוכל באדים חמים.
היסטוריה
השימוש בתנור אדים כשיטת בישול החל לפני כמאה שנים בסין, שם האוכל היה מבושל באדים בעזרת סלי במבוק.
דרך פעולה
בתנור אדים יש מכל מובנה המלא במים, ואדי המים הם המרכיב העיקרי שמשמש בתהליך האפייה בו. הטמפרטורה השוררת בתנור אדים היא בדרך כלל 100-38 מעלות צלזיוס. ניתן לבשל בו מגוון רחב של מאכלים, אך בהיעדר גופי חימום הוא איננו מיועד להשחמה. קיימים דגמי תנורים המשלבים בישול באדים ובישול קונבנציונלי בתנור אחד.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: תנור אדים |
- מהו תנור אדים?, באתר wisegeek (באנגלית)
27614079תנור אדים