תירס ננסי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוקפץ ירקות בשילוב עם תירס ננסי

תירס ננסי (או תירס גמדי) הוא דגן תירס שנקצר בשלב מוקדם בזמן שהגבעול עדין קטן ולא בוגר. הוא בדרך כלל נאכל בשלמותו – יחד עם האשבול – בניגוד לתירס בוגר, שם האשבול קשה מדי לעיכול עבור האדם. הוא נאכל גם חי וגם מבושל. ערכיו התזונתיים דומים לכרוב, גזר ועגבנייה. תירס ננסי מקובל במנות על בסיס ירקות מוקפצים.

בימים אלו גידול התירס הננסי נהפך לבולט יותר באזורים מסוימים. תאילנד היא המדינה הראשונה לייצר תירס ננסי. באופן מפתיע, בצפון אמריקה, יפן, הודו ואפילו אירופה תהליך הייצוא גדל מיום ליום.

איך לגדל תירס ננסי

את התירס הננסי אפשר לגדל כיבול עיקרי וכיבול משני. תקופת הזריעה יכולה להתקיים בכל עונה בשנה כשמזג האוויר האופטימלי הוא בין 22 מעלות ל-32 מעלות. בדרך כלל החקלאי מעבד את התירס הננסי כיבול תומך לאחר קצירת היבול העקרי. הגידול של התירס הננסי הוא שימושי לפיתוח הקרקע באופן אורגני ליבול הבא וגם לטובת רווח.

את התירס הננסי אפשר להפיק עד 4-5 פעמיים בשנה משום שתקופת הגידול היא קצרה, זאת במידה וכמות הגשם היא בין 1,000 ל 1,200 מ"מ בשנה. ניתן לעבד לצידו גידולים נוספים.

שימושים

תירס ננסי נצרך בכל רחבי העולם.[1] הייצור שלו עלה מ 239.7 ל 279.7 מיליון טון, בין 2003 ו 2013.[2]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Claire Lesur-Dumoulin, Eric Malézieux, Tamara Ben-Ari, Christian Langlais, Lower average yields but similar yield variability in organic versus conventional horticulture. A meta-analysis, Agronomy for Sustainable Development 37, 2017-09-23 doi: 10.1007/s13593-017-0455-5
  2. ^ Utilization of baby corn by-products and waste as livestock feed | Feedipedia, www.feedipedia.org (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0