הבוקר עם טל ואביעד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף תוכנית הבוקר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "תוכנית הבוקר" מפנה לכאן. לערך העוסק בתוכנית טלוויזיה אמריקאית, ראו תוכנית הבוקר (תוכנית טלוויזיה).

"הבוקר עם טל ואביעד", שבעבר נקראה "תוכנית הבוקר", הייתה תוכנית רדיו יומית בהנחיית טל ברמן ואביעד קיסוס ששודרה בתחנת הרדיו "אקו 99 FM", בסינדיקציה ברדיו קול רגע וברדיו צפון ללא הפסקה.

התוכנית שודרה בימי א'-ה' בין השעות 7:00-9:30. בין אוגוסט לאוקטובר 2019 התוכנית התארכה בחצי שעה ושודרה בין 7:00-10:00. כאשר אחד המגישים נעדר, השני משדר לצד מנחה מחליף - לרוב אחד מבין שחר סגל, נעמי לבוב, שרון דוידוביץ' או חגית גינזבורג.

התוכנית עסקה באקטואליה רכה, בבידור, ובתכנים מהרשתות החברתיות. חלק מהדיונים בתוכנית עסקו באירועים יום-יומיים – החל ממשאית הזבל שהפריעה בכל בוקר לטל ברמן, ועד ללוח הזמנים של אביעד קיסוס בימי חמישי.

ב-13 השנים האחרונות של התוכנית היא הופקה על ידי אילאיל נדב.

היסטוריה

תוכנית הבוקר בהנחייתם של טל ברמן ואביעד קיסוס עלתה לאוויר ב-7 ביולי 2002 ברדיו תל אביב. בשבועות הראשונים שימש ברמן כמגיש העיקרי, בעוד קיסוס היה אחד משלושה מגישים מתחלפים ששימשו כ"סייד-קיק" לברמן, לצד יובל אברמוביץ' וגליה אלוני-דגן. אלוני-דגן פרשה כעבור מספר שבועות, אברמוביץ' כעבור שנה וברמן וקיסוס הפכו למגישים שווי מעמד. כבר בשנה הראשונה לתוכנית, ברמן וקיסוס זכו בפרס "אנשי השנה" בתחום הרדיו.

לקראת סוף 2009, שידור התוכנית הופסק ברדיו תל אביב. לאחר כשנה, התוכנית חזרה לאוויר בתחנת הרדיו "אקו 99FM", ומאז שודרה שם באופן קבוע עד לתוכנית האחרונה, במאי 2023.[1]

ב-5 בפברואר 2023, לאחר 20 שנה, הודיעו הצמד על סיום התוכנית במאי 2023[2].

התוכנית האחרונה שודרה ב־4 במאי 2023. החל מ-7 במאי החל ברמן לשדר באותה משבצת שידור בתחנה תוכנית בוקר חדשה, בשם "בוקר חדש", לצד תם אהרון ואביה פרחי.

נתוני האזנה

לפי נתוני סקר TGI, בסוף 2015, עמדו נתוני ההאזנה של התוכנית על כ-270,000 מדי יום. בחצי השני של 2016 היו לתוכנית 285,000 מאזינים. בחצי הראשון של 2017 האזינו לתוכנית 248,000 אנשים. בחצי השני של אותה שנה האזינו לה 270,000 מדי בוקר. בחצי הראשון 2018 משכה התוכנית 295,000 מאזינים. זו הייתה תוכנית הבוקר בעלת אחוזי ההאזנה הגבוהים ביותר ברדיו האזורי בישראל.[3][4]

אינטראקציה עם המאזינים

סיפורים

בכל תוכנית 4 מאזינים (2 מאזינים בכל שעה) עלו לשידור על מנת לספר סיפור שעוסק בנושא כלשהו המנוסח כשאלה שאותה הגדירו המגישים בראשית התוכנית (למשל: "כיצד נפצעתם בצורה מוזרה?" או "למה אתם לא מעוניינים ללכת לארוחת החג השנה?"). לעיתים פינה זו לא התקיימה ובמקומה התבקשו המאזינים המעוניינים בכך לעלות לשידור במסגרת משחק חידון משתנה. במקרים אלו לעיתים התחרו מספר מאזינים על הפרס הכספי. הפרסים בפינה מומנו לרוב באמצעות תוכן שיווקי.

שליחת מסרונים או תגובות בפייסבוק

בכל יום, לאחר אחד הדיונים שהתקיימו בתוכנית ביקשו המגישים מהמאזינים לשלוח דוגמאות כתובות או תמונות בנושא שקשור לדיון בתוכנית. המאיזינים התבקשו לרוב לשלוח את תגובותיהם ב-SMS, ולעיתים כתגובה לפוסט שהועלה לדף הפייסבוק של התוכנית.

משחק 21 שאלות

באוגוסט 2019 נחנכה פינה קבועה ששודרה בסוף התוכנית, במסגרתה המגישים משחקים "21 שאלות" עם מאזין או מאזינה. במהלך המשחק על המתחרה לזהות דמות, הקשורה לרוב לאירועי השבוע, באמצעות שאילת 21 "שאלות כן/לא". למאזין המתחרה ניתנים שני רמזים - האחד רמז ציטוט שנאמר על ידי הדמות בעבר, השני רמז שיר שקשור אל הדמות בדרך כלשהי. לרשות המאזין שתי דקות לנחש את הדמות, ובעשר השניות האחרונות הוא זכאי לקבל חצי דקה נוספת היה והצליח לשאול שאלה שהתשובה עליה היא "כן". על מנת לעלות לשידור ולהתחרות יש לענות נכונה באמצעות SMS על שאלה שעוסקת באחד מתכני התוכנית של אותו היום. הפינה נושאת פרס כספי שנצבר ליום המחרת אם המאזין לא הצליח לזהות את הדמות.

פרסים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "טל ברמן ואביעד קיסוס שידרו את תוכנית הרדיו שלהם בפעם האחרונה". הארץ. נבדק ב-2023-05-04.
  2. ^ ערן סויסה, ‏אחרי 20 שנה: טל ואביעד החליטו על סיום תוכנית הרדיו המשותפת, באתר ישראל היום, 5 בפברואר 2023
  3. ^ אלכסנדר כץ, אריה גולן שולט, רזי נחתך ואופירה מנצחת: צללנו לנתוני הרדיו, באתר אייס, 31 ביולי 2028
  4. ^ אלכסנדר כץ, גולן, רסקין וקופמן: צללנו אל תוך נתוני האזנה לתכנית הרדיו, באתר אייס, 25 ביולי 2017
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36492898הבוקר עם טל ואביעד