שיחה:כהן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מעלת התורה - אני חושב שהנוסח הקודם עדיף. אין צורך לאיזכור של המאמצים הדתיים, וזה גם אינו מדוייק עובדתית. נישואין דתיים תקפים במדינות רבות, וגם בזמן המנדט הבריטי היה צורך להינשא דרך אחת הרשויות הדתיות. הרבנות הראשית הוכרה על ידי המנדט כגוף האחראי על הדת היהודית, והייתה לה בלעדיות על נישואין מיד כשקמה שנים ספורום לאחר תחילת המנדט הבריטי. ראה בין השאר: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C דוד (שיחה) 23:30, 7 במאי 2017 (IDT)

דוד הדגשתי זאת, עקב הטון הצורם שנשמע, "עקב החוק נוהג הדין גם היום". מעלת התורה (שיחה) 14:20, 8 במאי 2017 (IDT)
אני חושב שאפשר למצוא הסתייגות עדינה עדינה ומדוייקת יותר. דוד (שיחה) 15:38, 8 במאי 2017 (IDT)

הקטע על ביקורת המקרא

ידידי מעלת התורה היקר, אני חושב שאם אתה חושב שכן יש למחוק מן הראוי לנמק למה. אני אישית חושב שהפיסקאות כולל עובדות ענייניות, וממילא עובדות ומידע ענייני לא מוחקים. אנו יהודים מאמינים, את המציאות יצר הבורא, ואנו לא מפחדים מעובדות. את העובדות צריך רק להביא בצורה ראויה, ואת איזכור דעות הכופרים צריך להביא בצורה המניחה את "כבודם" על מקומו הראוי לו. בקשר לשליחות, אני לא בשליחות נבואית או מהשהו כזה אם זו הייתה כוונתך. אשמח אם תסביר את עצמך. דוד (שיחה) 09:20, 9 במאי 2017 (IDT)

כבוד הרב משתמש:Davidnead ובכן.
א' אין להשאיר פסקה כפרנית ולציין שהיא כפרנית, ניתן למחוק וכשנרצה לעבוד על כך נחזיר את הקטע.
ב' אין שם כמעט תוכן אמיתי - חלק הוא פשוט סילוף של העובדות, למשל המשפט: סיפור עלי הכהן בו לא מצוין מוצאו של עלי אך תפקיד הכהנים המשתמע ממנו שונה לחלוטין מהמוכר בתקופות מאוחרות יותר. או דוד המלך אשר שואל באלוהים באמצעות האפוד (עוד בטרם היותו למלך), כשבכתוב מפורש כי שאל ע"י אביתר. וכן הלאה והלאה.
ג' התכונתי האם משתמש אחר ביקש ממך לעשות זאת, אם לא אז הכל בסדר.
ד' שכחתי להגיב לך בדף השיחה, אכן כל הכבוד על כמה מאות הערכים שיצרת בשבוע וחצי שאתה פה - אם לא הייתי יודע הייתי בטוח שאתה פה לפחות חמש שנים, ראיתי שגם קראת בפורום לאחרים לבוא כל הכבוד חזק ואמץ. מעלת התורה (שיחה) 12:24, 9 במאי 2017 (IDT)
מעלת התורה יישר כוח על הפירגונים! מקוה מאוד שיהיו עוד מצטרפים אחרים.
- לפי דבריך חלק גדול מהערכים מויקיפדיה נצטרך למחוק חלקית מיד אחרי הייבוא. אני לא חושב שזה נכון. לדעתי יש אפשרות להחליט בינתיים לא לייבא את הערך, אם בכל אופן מייבאים אותו אפשר לעשכות כמה עריכות מינימליות ואת השאר להשאיר לאחר כך. אם עושים עריכה ראשונית של כמה מילים המייצגות את הנושא בצורה נורמלית, אפשר אח"כ גם למחוק כמה קטעים בעייתיים כל אחד בנפרד. אבל אם אתה מהתחלה מוחק הכל - אתה פשוט קובר את זה. גם לגבי המידע שאתה אומר שהוא לא ענייני - אפשר לתקן אותו, ואם לא לפחות למחוק אחד אחד בעריכה נפרדת אם תקציר עריכה מנומק, ככה זה מאפשר המשך עבודה ולא קובר חומר. דוד (שיחה) 16:42, 9 במאי 2017 (IDT)