שבקייה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שבקייה (במקור: שְבַּאכְּיַה شباكية) היא מאפה אלג'יראי - מרוקאי, העשויה מרצועות בצק המטוגנות בשמן עמוק עד להזהבה, ולאחר מכן ניצפות בסירופ דבש, מי ורדים ושומשום. את רצועות הבצק מגלגלים ומצופפים זו בזו, בדרך כלל לצורת ורד.
השבקייה דומה בסגנונה למאפים אחרים כגון קרטלט ופזואלוס, אף על פי שהאחרון דק יותר ופחות צפוף.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- רפי כהן, המתוקות הראשונות: משלוח מנות חגיגי, באתר ynet, 26 בפברואר 2010
22627003שבקייה