שבקייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שבקייה

שבקייה (במקור: שְבַּאכְּיַה شباكية) היא מאפה אלג'יראי - מרוקאי, העשויה מרצועות בצק המטוגנות בשמן עמוק עד להזהבה, ולאחר מכן ניצפות בסירופ דבש, מי ורדים ושומשום. את רצועות הבצק מגלגלים ומצופפים זו בזו, בדרך כלל לצורת ורד.

השבקייה דומה בסגנונה למאפים אחרים כגון קרטלט ופזואלוס, אף על פי שהאחרון דק יותר ופחות צפוף.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שבקייה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22627003שבקייה