רצח גדי ויכמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רצח גדי ויכמן אירע ב-5 במאי 2012 לפנות בוקר בשכונת נווה זאב בבאר שבע, ובו נדקר למוות תושב העיר, גדי ויכמן, לאחר שירד מביתו על מנת לבקש מחבורת צעירים ששהתה בפארק ליד ביתו, לשמור על השקט.

הרצח

ביום שישי, 4 במאי 2012, בשעת לילה מאוחרת (ליל השבת) שהה ויכמן בן ה-36 בביתו עם אשתו ושני ילדיהם. חבורת צעירים ששהתה בפארק מתחת לביתו הרעישה, והפריעה לילדה הקטנה לישון. רעייתו מיכל קראה מהמרפסת לחבורה להפסיק את הרעש, אך הם השיבו לה בקללות. למקום הוזעקה משטרה אך הרעשים המשיכו. סמוך לשעה שתיים בלילה ירד ויכמן מביתו על מנת לבקש מן החבורה שלא להרעיש. הוא התעמת עם עדן אוחיון ונגח (אנ') בפניו. אוחיון שהיה בן 18 בעת הרצח, דקר למוות את ויכמן בפלג גופו העליון באמצעות סכין שנשא על גופו.

לאחר הרצח

לאחר הרצח, נודע כי על אף שהוזעקה משטרה כדי למנוע את אירוע הרעש, אף ניידת משטרה לא הגיעה למקום. המשטרה הגיבה כי ניידת ובה שוטרת ופקח עירוני דיווחה כי הגיעה למקום, אך לא גילתה במקום דבר, ולכן עזבה על מנת לטפל באירוע אחר. לאחר בדיקה נוספת שערכה המשטרה התברר כי השוטרת והפקח שיקרו, וכלל לא הגיעו למקום הרעש[1]. הפקח והשוטרת פוטרו מעבודתם. במאי 2013 החליטה מח"ש שלא להעמיד לדין את השוטרת[2].

בדיון בבית המשפט תקפו קרוביו של אוחיון את מאבטחיו. בעקבות זאת ובעקבות אמירות מילוליות נגד השופטים הם נשלחו למעצר[3]. אוחיון הורשע ברצח בכוונה תחילה, ונידון על ידי בית המשפט למאסר עולם[4], לאחר שבית המשפט דחה את טענתו כי יש להאשימו בהריגה ולא בעבירת רצח. ערעורו של אוחיון נדחה בבית המשפט העליון[5]. בדצמבר 2020 הגיש אוחיון בקשה למשפט חוזר.[6]

במרץ 2018 עלה לאקרנים סרט הקולנוע "מוטלים בספק". יוצר הסרט אלירן אליה כתב את התסריט בהשראת הרצח, לאחר שגילה כי בעת שהיה סטודנט לקולנוע, והדריך נוער בסיכון בנושא קולנוע, אחד מהנערים המודרכים הוא רוצחו של ויכמן[7].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
רצח גדי ויכמן30321712