רמי בנבנישתי
שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. רמי בנבנישתי (נולד ב-1951) הוא פרופסור אמריטוס לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בר-אילן. זוכה פרס א.מ.ת לשנת 2016 על תרומתו המדעית לחקר רווחת הילד ושלומו ולפיתוח המקצועי בתחומי העבודה הסוציאלית.
קורות חייו
בנבנישתי, יליד יפו, היה חבר תנועת נוער לנוער כשבהמשך התמנה להנהגתה הארצית.
בשנת 1969, התגייס לחיל התותחנים ובהמשך יצא לקורס קצינים והשתתף במלחמת ההתשה. השתתף כקצין מילואים במלחמת יום הכיפורים.
בשנת 1972, החל ללמוד בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר שסיים בהצטיינות יתרה את לימודיו לתואר מוסמך, קיבל מלגה ללימודי דוקטורט ובעבודה סוציאלית ופסיכולוגיה באוניברסיטת מישיגן שבארצות הברית.
בשנת 1982, לאחר השלמת לימודי הדוקטורט, שב כמרצה וחוקר לאוניברסיטה העברית. בתקופה הזו מילא תפקידים שונים והקים קבוצת מחקר בנושא ילדים ובני נוער. במקביל, החל לשרת במילואים כקצין בריאות נפש. בהמשך, עבד במחלקת המחקר בבריאות הנפש כאזרח עובד צה"ל. כיהן כראש המחקר וההערכה ב"מכון חרוב", המקדם את ההתמודדות מול התעללות והזנחה של ילדים.
לאחר שעזב את משרתו באוניברסיטה העברית, עבר בנבנישתי בשנת 2008 באוניברסיטת בר-אילן, שם החל לעסוק במחקרים שונים הנוגעים לבני נוער, ובהם מחקר על ילדים ובני נוער במצבי סיכון ומצוקה ולדרכים המקדמות את רווחתם ואת שלומם - בקהילה ובבתי הספר וכן במסגרות חוץ-ביתיות של אומנה ופנימיות. מחקרים נוספים של בנבנישתי עוסקים בשיפור הדרכים שבהן אנשי המקצוע ומעצבי המדיניות מקבלים החלטות לגבי ילדים, שהיו קורבנות לפגיעה. במרוצת השנים פרסם יותר מ־200 מאמרים, פרקים וספרים ועשרות דוחות מחקר.[1] בשנת 2018 פרש בנבנישתי מאוניברסיטת בר-אילן והעתיק את המשך עבודת המחקרית לאוניברסיטה העברית.
לצד עבודת המחקר האקדמי, מעורב בנבנישתי בפעילות אקדמית וחברתית למען ילדים בישראל ובעולם. במסגרת פעילות זו, היה חבר בוועדות אחדות, שעיצבו את החקיקה ואת דרכי ההתנהלות של שירותי הרווחה והחינוך - בין היתר בקביעת מערכת המיצ"ב וניטור האלימות.
עבודתו זיכתה אותו בפרסים, בהם "פרס לנדאו למדעים ולמחקר", "פרס הרקטור של האוניברסיטה העברית", "פרס מפעל חיים מטעם החברה למחקר בעבודה סוציאלית" ו"פרס מדעים ומחקר" של "מועצת הפיס לתרבות ולאמנות".[2] כמו כן, הוענק לו על ידי ממשלת צרפת תואר אביר על תרומתו לתרבות צרפת.[3]
בשנת 2016, הוענק לו פרס א.מ.ת בקטגוריית מדעי החברה בתחום העבודה הסוציאלית.[4] בנימוקי חבר השופטים נכתב כי “פרס א.מ.ת מוענק לפרופ' רמי בנבנישתי על תרומתו המדעית לחקר רווחת הילד ושלומו ולפיתוח המקצועי בתחומי העבודה הסוציאלית תוך מעורבות בחברה הישראלית והתייחסות לאתגרים הייחודיים שבפניהם היא ניצבת.”[1] בשנת 2018 הוא נבחר לאקדמיה האמריקאית לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית (Academy of Social Work and Social Welfare)
בנבנישתי נשוי לרות ולהם ארבעה ילדים, ביניהם יערה בנבנישתי.
קישורים חיצוניים
- פרופ' רמי בנבנישתי, באתר אוניברסיטת בר-אילן
- רמי בנבנישתי, באתר גוגל סקולר
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 זוכי פרס א.מ.ת - פרופ' רמי בנבנישתי, באתר פרס א.מ.ת
- ^ פרופ' רמי בנבנישתי - פרסי אמנויות ומדעים, באתר מועצת הפיס לתרבות ולאמנות
- ^ פרופ’ רמי בנבנישתי קיבל את ה"פאלם האקדמיק" ביום ג’ 29 במאי, באתר שגרירות צרפת בישראל
- ^ ynet, הכירו את הזוכים בנובל הישראלי, 27 בספטמבר 2016, באתר ynet
31868259רמי בנבנישתי