רות אוליבר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רות אוליבר היא קונדיטורית, עיתונאית אוכל, עורכת קולינרית ומחברת ספרי בישול ישראלית.

ביוגרפיה

אוליבר החלה את לימודי הקולינריה בתיכון ויצ"ו צרפת בתל אביב, למדה את העבודה המעשית בקונדיטוריה "צהלון" שהייתה מתחת לביתה ביפו. והמשיכה בעבודה במרכז מזון בצה"ל. אוליבר כותבת טור קבוע במגזין האוכל השולחן, עברה השתלמויות בתחום הקונדיטוריה בצרפת, וקורסים ללימוד והדרכה, וכיום היא מלמדת בבתי ספר לבישול: "עושים בישול", "גרובשטין", "אנינים"," פוד סטפס" ו"סו שף", היא חסידת ה"פינגר פוד" (האוכל הקטן) עליו היא אחראית באולם האירועים "מעגלים" שביבנה, ובעלת הקייטרינג "אוליבר".

סגנון הבישול של אוליבר הוא אקלקטי.

אוליבר מעריכה במיוחד את הקונדיטור פייר הרמה והשף תומאס קלר, ובישראל את השפים שלום קדוש ואורן גירון.

חיים אישיים

אוליבר נשואה ואם לשלושה בנים. מתגוררת ביבנה.

ספריה

כל הספרים בהוצאת "השולחן"

  • ספר העוף הגדול (2006). כתבה יחד עם אורלי פלאי-ברונשטיין
  • עוגות גבינה (2007)
  • עוד שוקולד (2007)
  • מכניסים שמחה לפסח: מתכונים חגיגיים וטעימים במיוחד, שיבטיחו שתככבו בארוחת החג (2009)

עריכה קולינרית

  • The Book of New Israeli Food ‏ (2007) / ז'אנה גור, עריכה משותפת עם אורלי פלאי-ברונשטיין

קישורים חיצוניים

ממתכוניה:

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30354725רות אוליבר