רון ארד (מעצב)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רון ארד
מוזיאון הבאוהאוס בתל אביב
קופות האופרה הישראלית - אחד ה"איים" באכסדרה הפנימית של המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב שעיצב ארד
מוזיאון העיצוב חולון
"קשר", פסלו של ארד המוצב באוניברסיטת תל אביב, 2011

רון ארד (נולד ב-24 באפריל 1951) הוא מעצב תעשייתי ישראלי בעל שם עולמי הפועל בעיקר בלונדון. ארד הוא גם אדריכל, אך נודע בעיקר כמעצב רהיטים ומוצרים. רון ארד נחשב לאחד המעצבים הבולטים בסגנון העיצוב הפוסט מודרניסטי.

קורות חיים

ארד נולד וגדל בתל אביב, בנם הצעיר של הציירת אסתר פרץ-ארד והפסל והצלם גרישה ארד, ואחיו של הוויולן והמלחין עתר ארד. בין השנים 19711973 למד בבצלאל ולאחר מכן למד אדריכלות בלונדון (עד 1979). בשנת 1981 פתח משרד בלונדון יחד עם שותפתו קרוליין תורמן. ב-1989 הקים את 'Ron Arad Associates', חברה העוסקת בעיצוב ובאדריכלות. בשנת 1994 ייסד את 'Ron Arad Studio' בקומו שבאיטליה. במאי 2008 היה שותף מייסד לחברת הבת "רון ארד ארכיטקטים", שעוסקת בארכיטקטורה. אותה השנה נפתח בעזרתו מוזיאון הבאוהאוס בבית ביאליק בתל אביב.

במאי 2010 הוענק לו תואר דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת תל אביב. באוגוסט אותה שנה שימש כשופט בתחרות האדריכלית סוכה סיטי בניו יורק.

בספטמבר 2011 זכה במדליית העיצוב של לונדון, שניתן למעצבים שתרמו תרומה יוצאת דופן ללונדון[1].

יצירותיו

מוצריו של ארד מתאפיינים במתכות מעוקמות ובצורות אמורפיות בעלות מראה גולמי ולעיתים גם הומוריסטי. עבודותיו נמכרות בחנויות יוקרה ברחבי העולם ומציגות בתערוכות במוזיאונים חשובים: מרכז פומפידו בפריז, מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק ומוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון. בשנת 2002 הוא זכה לחברות כבוד של האגודה המלכותית לאומנויות בבריטניה.

ארד עיצב את מוזיאון העיצוב בחולון, שכבר לפני פתיחתו עורר עניין רב בשל צורתו הייחודית. המוזיאון נבחר על ידי מגזין התיירות "קונדה נסט טרוולר" כאחד מפלאי תבל החדשים[2].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רון ארד בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28664461רון ארד (מעצב)