רוטב אפריקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רוטב אפריקןצרפתית: Sauce Africaine) הוא אחד מה"רטבים הקטנים" של המטבח הצרפתי (רטבים המהווים וריאציה של רוטבי האם). רוטב זה מהווה וריאציה של רוטב אספניול (רוטב חום בסיסי) לו נוספו תבלינים שמקורם במטבח הקריאולי (שמתבסס על שילוב של טעמים אפריקאיים עם המטבח הצרפתי). רוטב זה משמש לתיבול אומצות, מאכלי צלעות ומאכלי עופות.

הרוטב מיוצר, בדומה לרטבים חומים אחרים, על ידי צמצום יין (בישול יין עד לאידוי המים שבו) בתוספת תבלינים, והוספת היין והתבלינים לרוטב האספניול.

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.