ראפאמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראפאמה
ראפאמה

ראפאמה או ר'אפאמה (ארמנית Ղափամա) הוא תבשיל דלעת ממולאת מהמטבח הארמני (אנ'), שאופייני באופן מסורתי לעונת חג המולד.

לשם הכנת התבשיל, מרוקנים דלעת מהזרעים ומהתוך שלה, ושוטפים אותה היטב. לאחר מכן ממלאים את הדלעת באורז מורתח ופירות יבשנים כגון שקדים קצוצים, תפוחים, משמש, שזיפים, צימוקים, תמרים ועוד. עוד מקובל להוסיף לתבשיל חמאה, דבש וקינמון או סוכר. לאחר מכן מכסים את הדלעת ואופים אותה בתנור במשך כשעה עד שהיא נעשית רכה.

שיר פופולרי בארמנית - היי ג'אן ראפאמה (Հէյ Ջան Ղափամա) - מוקדש להכנה ולאכילת ראפאמה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראפאמה בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0