קרונאט
קרונאט (באנגלית: Cronut) הוא הכלאה בין קרואסון ודונאט, אשר הומצא על ידי השף קונדיטור הניו יורקי דומיניק אנסל.[1][2] המאפה דומה לדונאט ועשוי מבצק דמוי קרואסון הממולא בקרם במגוון טעמים המטוגן בשמן זרעים. סימן מסחרי נרשם בשם "קרונאט" במשרד הפטנטים וסימני המסחר של ארצות הברית.[3][4]
היסטוריה
בשנת 2013, יצר בעל המאפייה דומיניק אנסל יחד עם לבינזון א. (לפי "יסודות האפיה", מרלן קלוז'ו) את המאפה מבצק הדומה לזה של קרואסון ממולא בקרם.[5][6]
הקרונאט הוצג ב-10 במאי 2013 במאפיית דומיניק אנסל, הממוקמת בשכונת סוהו שבניו יורק. באותו לילה דיווח מגזין ניו יורק על המאפה החדש.[5][7] הפוסט הניב עניין רב, ועד היום השלישי נוצר תור של למעלה ממאה איש מחוץ לחנות כדי לקנות אותו.[6]
בתוך תשעה ימים מאז הצגת המאפה לתפריט של המאפייה, הגיש אנסל בקשה לרישום המאפה כסימן מסחרי בשם "קרונאט".[8]
מוצרים דומים
לאחר יציאתו לשווקים של הקרונאט, מוצרים דומים צצו ברחבי העולם.[9][10][11][12][13][14]
דומיניק אנסל הוציא בשנת 2015 מתכון ביתי לקרונאט בספר הבישול שלו, "דומיניק אנסל: המתכונים הסודיים".[15] המתכון הביתי, בדומה למתכון המקורי, דורש 3 ימי עבודה.
ביקורות
מגזין "וילג' ווייס" כינה את המאפה "יצירת מופת".[16] מגזין "טיים" כינה את הקרונאט "אחת ההמצאות הטובות ביותר של שנת 2013".[17]
קישורים חיצוניים
- מירב סריג, גלובס, הקרואסון החדש שמטריף את אמריקה, באתר מאקו, 30 ביוני 2013
הערות שוליים
- ^ Introducing the Cronut, a Doughnut-Croissant Hybrid That May Very Well Change Your Life - Grub Street New York
- ^ "Meet the Cronut: Croissant-Donut Hybrid Takes Pastry World by Storm - ABC News". Abcnews.go.com. 2013-05-20. נבדק ב-2014-04-19.
- ^ Katie Little (2013-06-07). "Cronut Mania Spawns Imitators and a Trademark Rush". Cnbc.com. נבדק ב-2014-04-19.
- ^ USPTO. "Cronut". נבדק ב-30 בינואר 2014.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ 5.0 5.1 "Eureka! From Gone Girl to the selfie stick – how one great idea can change your life". The Guardian. 6 בנובמבר 2015.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ 6.0 6.1 Shunk, Laura (2013-12-04). "Cronut Wizard Dominique Ansel: "I Want to Make the World of Pastry Exciting"". Blogs.villagevoice.com. אורכב מ-המקור ב-2014-02-13. נבדק ב-2014-02-26.
- ^ Merwin, Hugh (9 במאי 2013). "Introducing the Cronut, a Doughnut-Croissant Hybrid That May Very Well Change Your Life". Grub Street.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Brendan O'Connar (8 במאי 2015). "The Mysterious Persistence of the Cronut". New York Times.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ "The 'Cronut'…Er, That's the 'Doughssant'…Has Arrived In St. Louis « CBS St. Louis". Stlouis.cbslocal.com. 2013-07-08. אורכב מ-המקור ב-2013-12-19. נבדק ב-2014-04-19.
- ^ Tenny Tatusian Cronut in LA: Semi Sweet Bakery to introduce the Crullant Los Angeles Times-Jun 27, 2013
- ^ 'Cronut' craze has made it to Jacksonville June 28, 2013 FCN
- ^ A homemade version of the Cronut Minneapolis Star Tribune-Jun 26, 2013
- ^ "Good Food - From cronut to zonut, pastry fever comes to Sydney". Smh.com.au. 2013-06-14. נבדק ב-2014-04-19.
- ^ "Where to get cronuts in London". 2013-08-23. נבדק ב-2015-09-24.
- ^ "Dominique Ansel's At-Home Cronut". ABC News. נבדק ב-2016-07-05.
- ^ Tejal Rao (2013-05-10). "The Cronut Is a Doughnut-Croissant Love Child". The Village Voice. אורכב מ-המקור ב-2014-08-14. נבדק ב-2014-08-13.
- ^ Staff, TIME (2013-11-13). "The 25 Best Inventions of the Year 2013". TIME. אורכב מ-המקור ב-2017-06-24. נבדק ב-2018-01-17.
33259637קרונאט