קלאודיה רודן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית סופר ריקה.
קלאודיה רודן (באנגלית: Claudia Roden; שמה הפרטי מופיע לעיתים בתעתיק לעברית כ"קלודיה"; נולדה ב-1936) היא מחברת ספרי בישול יהודייה-בריטית.
ביוגרפיה
קלאודיה רודן נולדה ב-1936 בקהיר, מצרים למשפחה יהודית. אחרי שהשלימה את לימודיה בבית הספר בפריז, היא עברה ללונדון ללמוד אמנות. היא שימשה ככתבת אוכל ומנחת תוכנית בישול ברשת ה-BBC.
רודן כתבה ספרים רבים על המטבח המזרח-תיכוני והמטבח היהודי. ספריה מתארים את ההיסטוריה של האוכל, כמו כיצד נוצרו מאכלים שונים וגלגוליהם במהלך הדורות ומתכונים להכנתם.
רודן היא אחד התומכים של קרן הצדקה הבריטית The Food Chain לטיפול באיידס.
מתגוררת בפרוור המפסטד שבלונדון.
ספריה שתורגמו לעברית
- ספר הבישול היהודי : מזרח ומערב, לעברית: עדי גינצבורג-הירש, מודן הוצאה לאור תל אביב, 1998.
- בישול ים תיכוני, לעברית: רות הלל, רמת גן, 1994.
- פיקניק: לאכול בחיק הטבע, מתכונים על האש, לצידנית ולמטבח שדה, לעברית: שרה ריפין, תל אביב, 1988.
- קפה, לעברית: דפנה לוי, תל אביב, 1985.
- מטעמי המזרח, לעברית: שרה ריפין, תל אביב, 1980.
ספריה
- 1968: A Book of Middle Eastern Food, מסת"ב 978-0394719481
- 1970: A New Book of Middle Eastern Food, מסת"ב 978-0140465884
- 1981: Picnic: The Complete Guide to Outdoor Food, מסת"ב 978-0140469202
- 1981: Coffee, מסת"ב 978-1857933413
- 1987: Mediterranean Cookery, מסת"ב 978-0140272789
- 1990: The Food of Italy, מסת"ב 978-0099273257
- 1992: Claudia Roden's Invitation to Mediterranean Cooking: 150 Vegetarian and Seafood Recipes, מסת"ב 978-0330391696
- 1997: The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day, מסת"ב 978-0140466096
- 1999: Coffee: A Connoisseur's Companion, מסת"ב 978-1862052833
- 1999: Tamarind and Saffron: Favourite Recipes from the Middle East, מסת"ב 978-0140466942
- 2000: The New Book of Middle Eastern Food, מסת"ב 0375405062
- 2001: Picnics: And Other Outdoor Feasts, מסת"ב 978-1904943174
- 2003: Claudia Roden's Foolproof Mediterranean Cooking, מסת"ב 978-0563534969
- 2004: The Arab-Israeli Cookbook: The Recipes, met Robin Soans, מסת"ב 978-0951587751
- 2005: Arabesque - Sumptuous Food from Morocco, Turkey and Lebanon, מסת"ב 978-0718145811
- 2006: Arabesque: A Taste of Morocco, Turkey, and Lebanon, מסת"ב 978-0307264985
- 2007: Simple Mediterranean Cookery, מסת"ב 978-0563493273
קישורים חיצוניים
- ג'ואן נתן, קלאודיה רודן, באנציקלופדיה לנשים יהודיות (באנגלית)
- ביוגרפיה קצרה בהוצאת פנגווין (באנגלית)
- ג'ין קרמר, "דרכי תבלין: הפזורה הקולינרית של קלודיה רודן", הניו יורקר, 3 בספטמבר 2007 (באנגלית)
- איריס קלקא, מלחמה ושלום בין גרגרי החומוס, באתר הארץ, 18 במאי 2011
- רונית ורד, אני, קלאודיה, באתר הארץ, 28 במרץ 2012
- ריטה גולדשטיין, האישה שלימדה את העולם מה זה אוכל יהודי, באתר מאקו, 18 בדצמבר 2014
24695177קלאודיה רודן