קי ליים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קי-ליים (Citrus × aurantiifolia) הוא פרי הדר ממשפחת הליים שמקורו בדרום-מזרח אסיה. מקור הפרי בהכלאה בין אתרוג להדר בר בשם מיקְראנְתה (אנ') שאנדמי לדרום הפיליפינים. הוא קטן יחסית לליים, בין 2 ל־5 סנטימטר בקוטרו, וכדורי בצורתו. את הקי-ליים קוטפים ואוכלים כשהוא ירוק, למרות שהוא מסיים את הבשלתו בצבע צהוב.

הקי-ליים קטן יותר, חמוץ יותר, ארומטי יותר ובעל יותר גרעינים בפרי מהליים הפרסי, אך יש לו טעם ייחודי שקנה לו מקום במטבח הפיליפיני ובמטבח האמריקאי. את שמו קיבל משם המנה המפורסמת ביותר בה נעשה בו שימוש- פאי קי-ליים, ששמה נובע מאזור המצאתה, הקיז של פלורידה. בפיליפינים הוא מכונה דאיאפּ או בּילוֹלוֹ.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קי ליים בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32019192קי ליים