קונסולת משחקים
קונסולת משחקים היא מחשב ייעודי המשמש למשחק במשחקי וידאו. קונסולות משחקים משתמשות בדרך-כלל במסך טלוויזיה או מסך מחשב להקרנת המשחק, אך ישנן גם קונסולות ניידות שיש להן מסך משל עצמן, וניתן לקחת אותן ממקום למקום בקלות. המכשיר העיקרי המשמש לשליטה במשחק הוא בקר משחק(אנ').
בעבר היה אפשר בקלות להבדיל בין המחשב לבין קונסולת המשחקים: לא ניתן היה לחבר לקונסולה עכבר או מקלדת, והדבר היחיד שניתן היה לעשות עם הקונסולה הוא לשחק (ולא לגלוש באינטרנט, להשתמש בתוכנות וכו'). כיום קיימות קונסולות אשר ניתן לחבר להן עכבר ומקלדת, ויש אפילו כאלו שניתנות לחיבור לאינטרנט על מנת להוריד אליהן משחקים שונים. ישנן גם קונסלות משחקים המאפשרות הרצת לינוקס.
בעקבות התפתחות השבב האלקטרוני החלו מסוף שנות ה־70 לייצר קונסולות משחקים (היו כמה אנלוגיות עוד מתחילת שנות ה-70 של המאה ה-20 כגון ה-Magnavox Odyssey, אבל הן לא זכו לפופולריות). הנפוצה בהן הייתה של חברת אטארי. אטארי אפשרה משחקים בעלי זיכרון וגרפיקה מוגבלים יחסית.
נכון ל-2018, היצרנים הבולטים בתחום זה הם נינטנדו עם ה־Nintendo Switch ההיברידית והNintendo 3DS הניידת, סוני עם פלייסטיישן 4 הנייחת וגם ה-PS Vita הניידת ומיקרוסופט עם הXbox One. בדור השביעי של הקונסולות הנייחות, אשר הושק בסוף 2005, התווספו לקונסולות גם יכולות רשת מתקדמות, שמאפשרות הזרמת מדיה מהמחשב דרך הרשת הביתית וחיבור לרשתות חברתיות. הדור הנוכחי הוא הדור השמיני של הקונסולות. נינטנדו כבר הוציאה קונסולה בדור השמיני, ה-Wii U, אך הקונסולה נכשלה ובשנת 2017 נינטנדו הוציאה את ה-Switch. הקונסולה אינה חלק מהדור באופן רשמי ויכול להיות שהיא תחילתו של הדור התשיעי, אבל כרגע היא נחשבת מהדור השמיני.
קונסולות משחקים מתאפיינות במעבדים ומעבדים גרפיים חזקים וזיכרון רב. עם השנים נוספו רכיבים נוספים, כגון דיסק קשיח למטרות התקנת משחקים ושמירת תוכן; חיבור רשת שמקשר בין הקונסולה לרשת הביתית ומאפשר גישה לאינטרנט; כמו גם אפשרות לחיבור אביזרים חיצוניים דוגמת מצלמה ובקרי משחק ייעודיים.
לוח זמנים של התפתחות קונסולות המשחקים
קישורים חיצוניים
- אוסף מידע על קונסולות משחקים באתר xBox.