קדרת תפוחי אדמה
קדירת תפוחי אדמה או שכבות תפוחי אדמה (בהונגרית: Rakott krumpli) הוא מנה הונגרית של "קערה אחת".
מאפיינים
במנה זו יש הכל ביחד ועשויה עם תפוחי אדמה, נקניק, ביצים, שמנת חמוצה, אולי סאלו ונקניקיות. אפשר לפזר גבינה מעל ו/או בין השכבות לפני האפייה ויש רעיונות צמחוניים במקום בשר. היא גם יכולה להיות כך מנה כשרה ללא הבשר.[1]
היסטוריה
קדירת תפוחי אדמה זו היא מנה מאוד נפוצה בהונגריה. המנה הוזכרה לראשונה במהדורת 1840 של "ספר הבישול הלאומי ההונגרי" של אישטוואן ציפראי.[2] "קרוב משפחתו" הקרוב ביותר של מאכל זה הוא הטרטיפלט הצרפתי.[3]
הכנה
את תפוחי האדמה המבושלים והמקולפים פורסים ואז מניחים את הפרוסות בשכבות בקערה חסינת אש מרוחה בחמאה או משומנת. בין שכבות תפוחי האדמה מניחים ביצים קשות פרוסות, נקניק מעושן ושמנת חמוצה כך שהשכבה התחתונה והעליון תישאר תמיד תפוחי אדמה. מעלשיכבת תפוחי האדחה העליונה מניחים את השמנת החמוצה שנותרה. אפשר להניח גם חמאה בין השכבות. אפשר להוסיף פיסות בייקון. אפשר להכין את המנה גם עם רוטב בשמל. התבשיל נאפה בתנור עד להשחמה.[4]
מנות דומות
הערות שוליים
- ^ מתכון כשר לקדירת תפוחי אדמה (באנגלית)
- ^ Fehér Béla (2006-12-02). "A tokányrejtély". MNO. אורכב מ-המקור ב-2015-04-19. נבדק ב-2015-06-21.
- ^ "Gourmet Fesztivál: fókuszban a rakott krumpli". NL Cafe. 2014-05-15. אורכב מ-המקור ב-2015-06-21. נבדק ב-2015-06-21.
- ^ "A frankó rakott krumpli 5+2 pontja". Origo. 2014-01-22. אורכב מ-המקור ב-2015-06-21. נבדק ב-2015-06-21.
38774711קדרת תפוחי אדמה