קדרת תפוחי אדמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קדרת תפוחי אדמה
Rakott krumpli
Rakott krumpli.jpg

קדירת תפוחי אדמה או שכבות תפוחי אדמההונגרית: Rakott krumpli) הוא מנה הונגרית של "קערה אחת".

מאפיינים

במנה זו יש הכל ביחד ועשויה עם תפוחי אדמה, נקניק, ביצים, שמנת חמוצה, אולי סאלו ונקניקיות. אפשר לפזר גבינה מעל ו/או בין השכבות לפני האפייה ויש רעיונות צמחוניים במקום בשר. היא גם יכולה להיות כך מנה כשרה ללא הבשר.[1]

היסטוריה

קדירת תפוחי אדמה זו היא מנה מאוד נפוצה בהונגריה. המנה הוזכרה לראשונה במהדורת 1840 של "ספר הבישול הלאומי ההונגרי" של אישטוואן ציפראי.[2] "קרוב משפחתו" הקרוב ביותר של מאכל זה הוא הטרטיפלט הצרפתי.[3]

הכנה

את תפוחי האדמה המבושלים והמקולפים פורסים ואז מניחים את הפרוסות בשכבות בקערה חסינת אש מרוחה בחמאה או משומנת. בין שכבות תפוחי האדמה מניחים ביצים קשות פרוסות, נקניק מעושן ושמנת חמוצה כך שהשכבה התחתונה והעליון תישאר תמיד תפוחי אדמה. מעלשיכבת תפוחי האדחה העליונה מניחים את השמנת החמוצה שנותרה. אפשר להניח גם חמאה בין השכבות. אפשר להוסיף פיסות בייקון. אפשר להכין את המנה גם עם רוטב בשמל. התבשיל נאפה בתנור עד להשחמה.[4]

מנות דומות

הערות שוליים

  1. ^ מתכון כשר לקדירת תפוחי אדמה (באנגלית)
  2. ^ Fehér Béla (2006-12-02). "A tokányrejtély". MNO. אורכב מ-המקור ב-2015-04-19. נבדק ב-2015-06-21.
  3. ^ "Gourmet Fesztivál: fókuszban a rakott krumpli". NL Cafe. 2014-05-15. אורכב מ-המקור ב-2015-06-21. נבדק ב-2015-06-21.
  4. ^ "A frankó rakott krumpli 5+2 pontja". Origo. 2014-01-22. אורכב מ-המקור ב-2015-06-21. נבדק ב-2015-06-21.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0