קאבקו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאבקו
Cabécou
Cabecou cheese.jpg

קאבקוצרפתית: Cabécou) היא גבינת עיזים רכה שמגיעה מאזור מידי-פירנה בדרום צרפת.

מאפיינים

יש לה קליפה דקה עם פסים ולאחר כשבועיים גדל הקרום שלה לעובש כחול המשנה את טעם הגבינה.

מהמאכלים המפורסמים ביותר של אקוויטניה.

צבע הגבינה הוא שמנת רגוע.[1] [2] קאבקו היא גבינה העשויה בדרך כלל מחלב עיזים גולמי (לא מפוסטר) שמקורו באזורי המאסיף סנטרל (Massif Central) כגון Quercy, Rouergue, Haute-Auvergne, לימוזן ו-Périgord .

תקופת הצריכה הטובה ביותר של הגבינה נמשכת מאפריל עד אוגוסט.[3]

שמה בא מהמילה האוקסיטנית cabra/craba שפירושה עז.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאבקו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jeanne Strang (2018). Goose Fat and Garlic. Octopus Books. ISBN 9780857837080. נבדק ב-24 בדצמבר 2019. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Kathe Lison (2013). The Whole Fromage: Adventures in the Delectable World of French Cheese. Broadway Paperbacks. pp. 72–75, 90–93. ISBN 9780307452061. נבדק ב-24 בדצמבר 2019. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ "Manger du reblochon l'été, du mont-d'or l'hiver: quelle saisonnalité pour les fromages?". Le Monde.fr (בצרפתית). 2018-08-02. נבדק ב-2022-05-19.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0