צינוריות (פסטה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צינוריות
Pipe
פיפה ריגאטה

צינוריותאיטלקית: Pipe מבטאים פִּיפֶּה) הם סוג של פסטה קצרה בצורת צינורית מעוקלת הדומה לקונכייה של שבלול. יש לה פתח רחב בקצה אחד ובקצה השני יש פתח פחוס כך שהיא כמעט סגורה. קיימת גם גרסת משטח חלק,[1] אך זו המצולעת נפוצה הרבה יותר.[2][3][4] סוג זה של פסטה נקרא גם (במיוחד בפורמט הגדול יותר) חלזונות. מותגים מסוימים משתמשים בשני שמות שונים עבור שני הפורמטים השונים בגדלים.

מקור

כמו סוגים רבים של פסטה, לא קל לקבוע את מקום מוצאם של הצינוריות, על אף שיש כאלה הקושרים אותן למסורת הרומית, הצורה הצינורית הפחוסה בצד אחד ממקמת אותן באזור רחב יותר של מרכז - צפון איטליה.[3] [5]

ממדים

לצינורות יש אורך של כ 2.3 ס"מ, בקוטר של כ-1.3 ס"מ. עובי דפנות הפסטה הוא בסביבות מילימטר ורבע.[4]

שימוש במתכונים

הודות לצורת השבלול האופיינית עם פתח כפול (אחד מהשניים מעט סגור) הם מצליחים ללכוד גם את הרטבים הנוזליים והחמקמקים ביותר, שומרים על התיבול בפנים, ובמקרה של צורת ריגאטה, בחלקם גם בחוץ.[3][4]

מסיבה זו, הצינוריות מתאימות לרטבים קלים על בסיס עגבניות טריות, פומרולה, או במתכוני קיץ עם ירקות. עם זאת, הם מתאימים במיוחד גם לראגו עם בשר חזיר, בקר, נקניק או פטריות ומשמשים גם במתכונים אפויים (במיוחד בגרסה הגדולה שלהם, שבה הם עשויים להיות גם ממולאים).[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צינוריות בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39712201צינוריות (פסטה)