צופף (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צופף
Zopf

צופףגרמנית: Zopf או Züpfe; בצרפתית:tresse; באיטלקית: treccia) הוא סוג של לחם שווייצרי, אוסטרי וגרמני העשוי מקמח לבן, חלב, ביצים, חמאה ושמרים.

מאפיינים

צופף (שפירושו בגרמנית "צמה") מברישים בדרך כלל בחלמון ביצה ובמריחת ביצים או חלב לפני האפייה, ומעניקים לו את הקרום הזהוב שלו. הוא נאפה בצורת צמה ונאכל באופן מסורתי בימי ראשון בבוקר. השמות הגרמניים והצרפתיים נגזרים מצורת הלחם, כלומר "צמה".

צופף השווייצרי נבדל מלחמים אחרים בצורת צמה כמו החלה למשל או ההפקרנץ בכך שאיננו ממותק כלל.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צופף בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38390600צופף (מאכל)