פרנסואה-לואי קאילר
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: קישורים פנימיים, מידע בסיסי חסר.
| ||
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: קישורים פנימיים, מידע בסיסי חסר. |
פרנסואה-לואי קאילר (1796-1852) היה יצרן השוקולד השווייצרי הראשון, ומייסד חברת השוקולד קאילר.
המפגש הראשון של קאילר עם שוקולד היה ביריד מקומי כאשר טעם שוקולד איטלקי. לאחר המפגש הראשוני עבר קאילר לטורינו ולמד את אומנות הכנת השוקולד. כאשר חזר לשווייץ, יסד את מפעל השוקולד הראשון בשווייץ בעיירה קורסייה שליד ווה בשנת 1819. ב 1825 פתח מפעל שוקולד שני, שנמכר מאוחר יותר לבנו ג'וליאן וחתנו דניאל פטר. מאז 1899 נמצא המפעל הראשי בעיירה ברוק שבאזור גרוייר, בשווייץ.
המצאתו הגדולה הייתה פיתוח של שוקולד חלק שהיה ניתן לצוק לתבניות. המצאה זו הייתה סנסציה עולמית.
בשנת 1875 עלה במוחו של דניאל-פטר הרעיון להוסיף לשוקולד את תמצית החלב של שכנו אנרי נסטלה ובכך המציא את שוקולד החלב. משפחת קאילר ופטר חברו בסופו של דבר למיזם של קרל-אמדה קוהלר (ממציא שוקולד האגוזים) על מנת להקים חברה משותפת.
בשנת 1929, נסגר מעגל כאשר נסטלה, שהפכה לחברת ענק, רכשה את החברה המשותפת.
25616199פרנסואה-לואי קאילר