פורטל:החלב/ערך נבחר/3

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הלקטוז הוא סוכר החלב והוא אחראי לטעמו המתקתק של החלב. הלקטוז הוא דו סוכר המורכב מחדי הסוכרים- גלוקוז וגלקטוז. בחלב אם, חלב עיזים וגם בחלב כבשים יש לקטוז ואף בכמות דומה לזו שבחלב פרה, כ-5 ג' ל-100 מ"ל. הלקטוז מסייע לספיגה טובה יותר של הסידן. לעיתים יש קושי בעיכול וספיגה של הלקטוז עקב חסר במערכת העיכול באנזים הלקטאז. חסר זה שכיח יותר ככל שמתבגרים ונדיר יותר אצל ילדים צעירים. חלב ניגר מכיל את כמות הלקטוז הגבוהה ביותר מבין מוצרי החלב. לעומת זאת גבינות קשות או צהובות מכילות כמות כמעט אפסית של לקטוז מכיוון שהוא יוצא בתהליך יצירת גבינות אלו.


לערך המלא