פורטל:החלב/ערך נבחר/2

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חלב פרה מכיל לרוב בממוצע כ-3.5% שומן, 8.5% מוצקי חלב מתוכם כ-5% סוכרים (שהם הלקטוז),כ-3.3% חלבון ועוד מינרלים וויטמינים שונים ו-88% מים. חלב נחשב למזון בעל צפיפות תזונתית גבוהה בזכות רכיבי תזונה הקיימים בו באופן טבעי כגון אשלגן, ויטמין A, ויטמיני B שונים (כולל תיאמין, ריבופלבין ועוד), זרחן, סידן ועוד. הרכב חלב הפרה, משתנה ותלוי במספר גורמים: גזע, תזונת הפרה, עונת השנה ועוד. כל אלו משפיעים על אחוז השומן, החומר היבש והמיקרו נוטריינטים שבחלב.

לערך המלא