פורטל:החלב/ערך נבחר/1

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סידן הוא המינרל הנפוץ בחלב. הוא מתרכז בשיניים ובעצמות ולכן חשוב לשמירה על בריאות תקינה שלהם. בנוסף הוא חיוני לפעילות תקינה של הלב, השרירים והעצבים. מוצרי חלב מהווים מקור טוב וזמין לקבלת סידן בתזונת האדם. לדוגמא כוס חלב מספקת כ-200 מ"ג סידן המהווים 20% מהקצבה היומית למבוגרים ולילדים בגילאי 4-8. כך גם פרוסת גבינה צהובה המכילה גם כ-200 מ"ג סידן.

לערך המלא