פורטל:החלב/מאמר נבחר/7
כשרות מוצרי החלב בשנת שמיטה - הרב דוב לנדאו, חבר בד״צ ועדת מהדרין
בשמיטות האחרונות פועלים אנשים שמצוות השמיטה יקרה לליבם לנסות לצמצם את הזריעה שנעשית בארץ בשנת השמיטה לצורך מאכל הבהמות והעופות. בין השאר הועלתה גם הטענה שיש איסור הלכתי לשתות חלב מפרות שאוכלות ספיחי שביעית. בשאלה זו יעסקו הדברים שלהלן – האמנם יש חשש איסור בצריכת מוצרי חלב מחלב שנחלב מפרות שהאביסו אותן בספיחין, ויותר מכך, האם יש חשש איסור באכילת עופות שהואבסו בספיחין או באכילת ביצים שהוטלו מאותם עופות, שהואבסו בספיחין.
תרכובת מאכל הבהמות
מנת אוכל יומית של פרה חולבת מכילה שני סוגי מזונות, מזון גס ומזון מרוכז. המזון הגס מכיל תחמיץ שחת קש וכו'. והמזון המרוכז מכיל גרעינים שונים כגון: תירס, חיטה, גלוטן, סובין וכופתאות שונות המורכבות מרכיבים שונים. התחמיץ עשוי מחיטה או מתירס או מסורגום או גידול ירוק אחר כאשר בירק ממנו מיוצר התחמיץ יש מעט מאד גרעינים. הירק נכבש ע"י טרקטור עד שלא יהיה בבור התחמיץ כיסי אויר, מוסיפים חומר משמר, מכסים את הבור בו נכבש הירק בניילון שמונחים עליו צמיגים, הירק תוסס ומגיע למצב בו ניתן לשמור אותו לתקופה ארוכה כשלאחר מספר שבועות כבר ניתן להאכיל איתו את הפרות.
במזון המרוכז, כאמור, ישנם גרגירים שונים, וכופתאות העשויות מכוספה, שהוא מוצר לואי לאחר עצירת השמן מתוך גידולים שונים, כגון שומשום, חמניות, תירס, סויה או מפירות וירקות שעובדו בתעשיה.