פוקסקון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

פוקסקון
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
תקופת הפעילות 1974–הווה (כ־51 שנים)
משרד ראשי טוצ'נג, ניו טאיפיי, טאיוואן
מוצרים עיקריים רכיבים אלקטרוניים, שונות
הכנסות 59.32 מיליארד דולר (2010)
רווח 2.2 מיליארד דולר (2010)
אנשי מפתח טרי גו - יו"ר ונשיא
עובדים 1.3 מיליון (2015)
 
foxconn.com
עובדים במפעלי פוקסקון בשנג'ן. העובדים מרכיבים משקפי מגן מיוחדות במטרה להגן עליהם מהאור הבהיר שמשמש לייפוי האפוקסי בתהליך הייצור.

הון האי תעשיות מדויקות, הנסחרת בשם פוקסקוןאנגלית: Foxconn) היא יצרנית רכיבים אלקטרוניים בינלאומית, המבוססת בטוצ'נג, ניו טאיפיי, טאיוואן. היא היצרנית הגדולה בעולם של רכיבים אלקטרוניים. פוקסקון מוגדרת כ'יצרנית עבור מותג אחר' (ODM) ולקוחותיה כוללים פירמות אמריקאיות, אירופאיות ויפניות. מוצרים נבחרים שהחברה מייצרת הם iPad,‏ Xiaomi Mi Phones ,iPhone, קינדל, פלייסטיישן 3, wii ו-Xbox 360.

פוקסקון היא היצואנית הגדולה ביותר בסין רבתי (כינוי לסין, הונג קונג, מקאו וטאיוואן), והמעסיקה הגדולה ביותר הקיימת בשוק העבודה הפרטי בסין. שמה של פוקסקון נקשר במספר שערוריות, בעיקר ביחס לתנאי העסקת העובדים במפעליה בסין, היכן שהיא כאמור המעסיקה הגדולה ביותר בשוק העבודה הפרטי. בשנת 2012 נשכר "איגוד העבודה ההוגנת" (Fair Labor Association) על ידי חברת אפל כדי לבחון את תנאי ההעסקה במפעלי פוקסקון.

היסטוריה

חברת הון האי תעשיות מדויקות הוקמה בטאיוואן ב-1974 כיצרנית של רכיבים אלקטרוניים (בעיקר חיבורי חשמל עבור רכיבי מחשב, שבהם השתמשו עבור קונסולת המשחק אטארי 2600). השם פוקסקון שימש בתחילה כשם המסחר של חברת הון האי, ומאוחר מכן הפך לשם של חברה בת שלה. מפעלה הראשון של חברת הון האי בסין עצמה הוקם בבאואן (宝安) (Bao’an) שבשנג'ן, במחוז גואנגדונג, בשנת 1988.

בשנת 2001 בחרה חברת אינטל להתרכז במיומנותה העיקרית שהיא ייצור שבבי מחשב, והעבירה את הייצור של לוחות האם של מותג אינטל ליצרניות סיניות כגון פוקסקון. בנובמבר 2007 הודיעה פוקסקון על תוכניותיה להקים מפעל חדש בעלות של כחצי מיליארד דולר בחויז'ואו שבדרום סין.

במרץ 2012 הסכימה פוקסקון לרכוש 10 אחוז ממניות יצרנית האלקטרוניקה היפנית שארפ עבור 860 מיליון דולר, בנוסף לרכישת עד ל-50 אחוז ממסכי ה-LCD המיוצרים במפעליה של שארפ בסאקאי, יפן.


קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פוקסקון בוויקישיתוף


הערות שוליים

  1. ^ Another Foxconn Employee Dies, After Working 34-Hours Straight, גיזמודו, ‏2 ביוני 2010.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
פוקסקון24651526