פול פרודהום
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פול פרודהום (באנגלית: Paul Prudhomme, 13 ביולי 1940 - 8 באוקטובר 2015) היה שף אמריקאי שהיה ידוע בהתמחותו במטבח הקייג'וני.
ביוגרפיה
פרודהום היה הצעיר מבין 13 ילדי המשפחה. פרודהום גדל בחווה בסמוך לאופלואסאס שבמדינת לואיזיאנה שבארצות הברית.
בשנת 1979 הקים פרודהום, יחד עם אשתו קיי היינריך פרודהום (Kay Hinrichs Prudhomme) את מסעדת "מטבח לואיזיאנה של קיי-פול" (K-Paul's Louisiana Kitchen) שברובע הצרפתי בניו אורלינס.
מנת "הדג המושחר", העושה שימוש רב בתבליני מטבח הקייג'ן הביאה פרסום רב למסעדה בשנות ה-80, ובישולו של פרודהום הפך את מטבח הקייג'ן המקומי למטבח שנודע ברחבי העולם. בשנות ה-90 החל לשווק תערובות תבלינים של מטבח זה באופן מסחרי.
נפטר ב-8 באוקטובר 2015, בניו אורלינס, לאחר מחלה קצרה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פול פרודהום |
- אתר רשמי של מסעדתו של פורדהום (באנגלית)
- אתר רשמי של חברת התבלינים של פרודהום (באנגלית)
- מסעדתו של פרודהום - לאחר הוריקן קתרינה