פויטין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פויטין

פויטין או פאיטה פויטיןצרפתית: pailleté feuilletine, נהגה ​[paj.te fœj.tin]) הם שבבי ממתק פריך, העשויים מקרפים דקים ממותקים (עם נגיעות קרמל).

את בלילת הקרפ אופים במשך כמה דקות ולאחר האפייה מניחים לקרור. לאחר שהקרפים מתקררים הם נעשים פריכים. בשלב זה מכונים הקרפים בצרפתית: "crêpes gavottes" או "crêpes dentelles", וכאשר מפוררים אותם לשבבים מתקבלים הפויטין.

הפויטין הם בעלי טעם חמאתי וניתנים לצריכה בפני עצמם, אך בדרך כלל משמשים כדי להוסיף מרקם ייחודי למנות או מאפים אחרים.

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא צרפת. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0