פביון קריאויו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פביון קריאויו
Pabellón criollo
פביון קיאויו של ונצואלה

הפַּבֵֶּיוֹן קְרִיאוֹיוֹספרדית: Pabellón criollo (בתרגום: "בשר בנוסח קריאולי" או "דגל קריאולי") הוא מאכל אופייני למטבח הוונצואלי, אשר נחשב לאחד המאכלים החשובים והמייצגים ביותר בוונצואלה.[1][2] גרסאות של מתכון זה נפוצות גם תחת שמות שונים ברחבי אמריקה הלטינית.

מאפיינים

וריאנט עם ביצה

הפביון קריאויו עשוי מבשר מבושל מגורר ומוקפץ עם ירקות, אורז מבושל, שעועית שחורה ובננות פלנטנו מטוגנים. יש גם כמה וריאציות של המנה הזו: למשל ב"פביון א קביו" יש גם ביצה מטוגנת, בנוסף למרכיבים המפורטים למעלה.

השילוב של אורז ושעועית שחורה נפוץ מאוד בכל המטבחים הקאריביים, כמו בקוסטה ריקה המנות gallo pinto ו-Cuban moros y Cristianos.

המקור

מקורה של המנה הזו לא מוקדם יותר מהמאה ה-16, אז הכינו אותה עבדים ממוצא אפריקאי תוך שימוש בבשר שהשאירו הקונקיסטאדורים יום קודם לכן.

אומרים שמאכל זה מייצג את הקבוצות האתניות של ונצואלה: האירופים (האורז הלבן), האפריקאים (השעועית השחורה) והאנשים הילידים (הבשר האדמדם).[3]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פביון קריאויו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Pabellón Criollo".
  2. ^ "Cucina Latina: il Pabellon Criollo venezuelano".
  3. ^ "Pabellón Criollo".
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37853065פביון קריאויו