פאפארה (אוכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאפארה
Попара
Попара (Popara).jpg
פופארה בגרסת גבינה ומתוקה

פאפארה הידועה גם בשם פופארהבולגרית: Попара) מבוטא בדגש על ההברה האחרונה) הוא מאכל במטבח הבולגרי ובמטבחים נוספים העשויה מלחם ישן ומציר בשר. הוא נפוץ ביותר בבולגריה.[1]

מאפיינים

פאפארה היא מנה בלקנית כללית פופולרית. מוגשת לעיתים קרובות ב: בולגריה, יוון, סרביה, בוסניה הרצגובינה, מקדוניה הצפונית, מונטנגרו וטורקיה. אפשר לאכול אותה גם מלוחה וגם מתוקה. גרסה אחת מורכבת מלחם יבש ספוג בחלב/מים חמים, מלח, גבינת קוטג'/גבינה לבנה קשה וחמאה ועשויה להכיל גם סוכר. הגרסה השנייה והפשוטה יותר עשויה מחלב, לחם יבש וסוכר.

מרק ונזיד

פאפארה היא ארוחה פשוטה שמכינים כמרק או כנזיד, בהתאם לטעמו של כל אחד. בגרסת המנה העיקרית היא יכולה להיות מועשרת גם במרכיבים כמו בשר טחון, יוגורט ורוטב עגבניות. המתכון שלו כולל גם בצל וירקות.

המנה דומה למנה הטורקית שנקראת טירית (אנ').

בתרבות הנפוצה

פאפארה ידועה כמנה חסכונית שנועדה לנצל לחמים ישנים, ובגרסת המרק שלו, ללא תבלינים, ארוחה קלה לחולים.

מכיוון שגרסת המרק של המאכל תפלה במקצת, בשפה הטורקית יש האמרה "פאפארה ימק" ("papara yemek") שפירושה מילולית: "לאכול פאפארה", והכוונה לנזוף, לגעור במישהו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאפארה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Aegean Recipes, Vegetarian Dishes, Nur Roy. (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0