עודד גלאור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. עודד גלאור (נולד ב-1953) הוא כלכלן ישראלי-אמריקאי[1] שכיום מכהן כפרופסור לכלכלה באוניברסיטת בראון. הוא ההוגה של תאוריית הצמיחה המאוחדת.

גלאור תרם להבנת ההתפתחות לאורך מהלך ההיסטוריה האנושית, ולתפקידם של גורמים שורשיים במעבר מקיפאון לצמיחה ובהופעת אי השוויון העולמי. הוא גם היה חלוץ בחקר ההשפעה של ההתפתחות האנושית, מגוון האוכלוסיות ואי השוויון על תהליך ההתפתחות לאורך רוב הקיום האנושי.

גלאור השלים תואר ראשון ותואר שני באוניברסיטה העברית בירושלים ואת הדוקטורט למד באוניברסיטת קולומביה. הוא כיהן כפרופסור לכלכלה.

גלאור קיבל תואר דוקטורט לשם כבוד מאוניברסיטת פוזנן ומ-UCLouvain.[2] הוא חבר נבחר זר באקדמיה אירופה (honoris causa), ועמית נבחר בחברה האקונומטרית. הוא הוביל את קבוצת המחקר של NBER בנושא חלוקת הכנסה ומקרו-כלכלה והוא עמית מחקר של CEPR ו-IZA, עמית מחקר של NBER ושל CESifo, וכן עמית מחקר באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב. בנוסף על כך, הוא העורך הראשי של ה-Journal of Economic Growth, Journal of Population Economics וה-Macroeconomic Dynamics.

בעבר נחשב למועמד בולט לפרס נובל לכלכלה לפי העיתון הגרמני פרנקפורטר אלגמיינה צייטונג.[3]

מחקר

התיאורייה שגלאור הגה, תאוריית הצמיחה המאוחדת, חוקרת את תהליך ההתפתחות לאורך כל מהלך ההיסטוריה האנושית ומנסה לזהות את הכוחות ההיסטוריים והפרה-היסטוריים מאחורי תזמון המעבר הדיפרנציאלי מקיפאון לצמיחה וההבדלים בהכנסה לנפש בין מדינות ואזורים.

גלאור תרם תרומה משמעותית להבנת תהליך ההתפתחות לאורך כל מהלך ההיסטוריה האנושית ותפקידם של גורמים שורשיים במעבר מקיפאון לצמיחה ובהופעת אי השוויון העצום על פני הגלובוס. יתר על כן, הוא היה חלוץ בחקר ההשפעה של ההתפתחות האנושית, מגוון האוכלוסיות ואי השוויון על תהליך ההתפתחות לאורך ההיסטוריה האנושית.

הוא מחבר שותף של מודל גלאור-זעירא - המודל המקרו-כלכלי הראשון שחקר את תפקידה של ההטרוגניות בקביעת התנהגות מאקרו-כלכלית. ה-Review of Economic Studies מנה את מאמריו בין 11 המאמרים פורצי הדרך שפורסמו בכתב העת ב-60 השנים האחרונות.[4]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עודד גלאור בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Gapper, John (14 באפריל 2022). "Oded Galor: 'Cultural traits are very persistent'". Financial Times. נבדק ב-20 ביוני 2022. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu (2019). "Prof. Oded Galor gets the honorary doctorate (doctor honoris causa title) of PUEB (Poznan, Poland)". YouTube. ארכיון מ-2021-12-12.
  3. ^ "Die Nobel-Kandidaten". FAZ.NET (בגרמנית). 2020-10-11. ISSN 0174-4909. נבדק ב-2023-07-27.
  4. ^ Oxford Journals (2013). "Virtual Issue: The History of Restud". ארכיון מ-2013-07-01.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0