עוגת אבוקדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת אבוקדו

עוגת אבוקדו היא עוגה שמרכיבהּ העיקרי הוא אבוקדו, שאליו מוסיפים מרכיבי עוגה טיפוסיים.[1][2]

ניתן להשתמש באבוקדו מעוך כמרכיב בבלילה או כציפוי ותוספת לעוגה.[3] ניתן לעטר את העוגה באבוקדו פרוס, ולהוסיף מרכיבים אחרים כמו גרידת פרי הדר.[4] כמו כן, ניתן להשתמש במיץ לימון כדי למנוע את השחמת האבוקדו.

ניתן להכין עוגת אבוקדו כעוגה לא מבושלת באמצעות אבוקדו גולמי וחומרי גלם אחרים, אשר מתערבבים יחד למרקם חלק המושם בהקפאה. ניתן להשתמש במעבד מזון למיזוג המרכיבים. עוגת אבוקדו עשויה להכיל כמויות ניכרות של ויטמין E.

ניתן להכין עוגת שוקולד,[5] עוגת גבינה, לביבה או בראוניז[6] עם אבוקדו כמרכיב בבלילה.[7]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת אבוקדו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Take a bite–new cake discoveries in the city, Inquirer Lifestyle, ‏4 במרץ 2015 (באנגלית)
  2. ^ 10 Unexpected Ways To Eat Avocados, HuffPost, ‏29 ביולי 2013 (באנגלית)
  3. ^ Krystina Castella, A world of cake : 150 recipes for sweet traditions from cultures near and far, North Adams, MA : Storey Pub., 2010, מסת"ב 978-1-60342-576-6
  4. ^ Raw avocado super-cake, independent (באנגלית)
  5. ^ Easy vegan chocolate cake, BBC Good Food (באנגלית)
  6. ^ Cairn University, Rowan University, Wine School of Philadelphia, Don't Toss That Overripe Avocado! 7 Ways to Salvage It, Treehugger (באנגלית)
  7. ^ "The Treat of the Season: Go Wild With Avocados". Haaretz (באנגלית). נבדק ב-2021-12-05.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32731659עוגת אבוקדו