סכין עגבניות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סכין עגבניות היא סכין מטבח משוננת קטנה המיועדת לחתוך עגבניות. הקצה המשונן מאפשר לסכין לחדור לקליפת העגבניות במהירות ובמינימום לחץ מבלי לכתוש את הבשר. לסכיני עגבניות רבים יש קצוות מזלג המאפשרים למשתמש להרים ולהזיז את פרוסות העגבנייה לאחר חיתוך[1][2].
אין צורך להפוך סכין עגבניות למשונן. במקום זאת, משתמשים בלהב חדה במיוחד. הפיכת הסכין למשונן מאפשרת לו לחתוך עגבניות וסוגי אוכל אחרים, כשהם קהים: רוב פעולות החיתוך מבוצעות באמצעות שיני הסכין בעצמן. לחלק מהסכינים יש שיניים בשני צדדיהן, ואלו מאפשרים לחתוך בקלות, הן עבור אלה שיד ימין היא היד החזקה אצלם והן עבור איטרי יד ימינם. גם סכיני לחם וסכיני סטייק מסוימים משוננים בדרך דומה[3].
גלריה
-
סכין עגבניות/בייגל של Calphalon
-
סכיני עגבניות של ויקטורינוקס
-
סכין עגבניות (משוננת)
הערות שוליים
- ^ John Peterson, Farmer John's Cookbook: The Real Dirt on Vegetables, Gibbs Smith, 2009-11-12, מסת"ב 978-1-4236-1411-1. (באנגלית)
- ^ Carol Byrd-Bredbenner, Fresh Tastes from the Garden State, Rutgers University Press, 2002, מסת"ב 978-0-8135-3129-8. (באנגלית)
- ^ Sur La Table, Sarah Jay, Knives Cooks Love: Selection. Care. Techniques. Recipes., Andrews McMeel Publishing, 2008-10-21, מסת"ב 978-0-7407-7002-9. (באנגלית)
ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "סכין עגבניות".
33919945סכין עגבניות